Όλα για την επιθεώρηση!- Γαλάζια Λαζοπουλιάδα με καραμανλικές προεκτάσεις

Τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ και η προεκλογική κόπωση δείχνει να είναι τόση λόγω της μακράς και δύσκολης προεκλογικής περιόδου, ώστε το ζήτημα που απασχολεί τους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ είναι η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Λάκη Λαζόπουλο.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Και όμως, αντί στη ΝΔ

να συζητούν επί της ουσίας (με εξαιρέσεις, βεβαίως) είτε για τη χώρα είτε για το κόμμα, η σύγκρουση του κ. Γεωργιάδη με τον γνωστό ηθοποιό ανάγεται σε ζήτημα μείζονος σημασίας, έχοντας μάλιστα και «καραμανλικές» προεκτάσεις, μιας και στην όλη υπόθεση εμπλέκονται εμμέσως ή και άμεσα τόσο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όσο και ο Σάκης Ιωαννίδης.

Η στάση του κ. Γεωργιάδη δεν είναι κάτι μυστικό. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ διακηρύσσει πως επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς. Ως πάτρωνα τους αριστερού κηρύγματος ο κ.. Γεωργιάδης βλέπει τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος από την εκπομπή του ανοίγει κατά τεκμήριο πυρ εναντίον της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού), αφήνοντας όμως διαρκώς στο απυρόβλητο τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε διατηρεί και προσωπική σχέση. Ο ιδιότυπος ακριβισμός που ασκεί ο κ. Γεωργιάδης βρίσκει απήχηση σε ένα σημαντικό κομμάτι της ΝΔ, το οποίο αισθάνεται καταπιεσμένο από την «ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς», επικροτώντας σαφέστατα τη δυναμική αντιπαράθεση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ με τον κ. Λαζόπουλο.

Πλην όμως, η κόντρα των δύο έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα, με τον γνωστό ηθοποιό είτε να επιτίθεται με πολύ σκληρές εκφράσεις στον κ. Γεωργιάδη. «Ο άλλος ο εγκάθετος του Σαμαρά, ο Άδωνις, ο οποίος θέλει να ανοίξει δεξιά πόρτα για να επιστρέψει ο Σαμαράς ως νέα Λεπέν, δεσπόζει σε όλα τα κανάλια σαν να είναι αυτός η ηγετική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Έχει παραμερίσει το κέντρο, όλο το καραμανλικό παρελθόν της παράταξης. Του φαίνεται αφύσικο που ο Καραμανλής στηρίζει τον Μεϊμαράκη, ενώ του φαίνεται φυσικό να ψηφίσουν έναν που υμνούσε τη χούντα στα κανάλια της τηλεπώλησης που έχει προσκυνήσει και γλείψει», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος το βράδυ της Τρίτης, ενώ σε άλλο σημείο χρέωσε στον κ. Γεωργιάδη ακόμα και τη νοσηλεία της μητέρας του (σ.σ. λόγω στενοχώριας από την επίθεση που έκανε στον κ. Λαζόπουλο).

Με τη σειρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει από το πρωί της Τρίτης, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, πως δεν αποκλείεται και να κάνει…ντου στο τηλεοπτικό «Τσαντίρι» του κ. Λαζόπουλου, κάτι που σχεδόν έπραξε το ίδιο βράδυ, όταν και βρέθηκε έξω από το θέατρο Βέμπο, με σκοπό να βγει ζωντανά στην εκπομπή του γνωστού ηθοποιού και να απαντήσει στις κατηγορίες του. Κάτι τέτοιο δεν του επετράπη, με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να ξεκινήσει ένα νέο μπαράζ επιθέσεων εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου με την κατηγορία της «φίμωσης».

Παράλληλα, όζει και η κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος επίσης αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή το βράδυ της υπογραφής της συμφωνίας με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια περί προσέγγισης του καραμανλικού παράγοντα με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Στυλιανίδης συνέστησε στον κ. Γεωργιάδη, με αφορμή τη στάση του, να είναι πιο ήπιος και διαλλακτικός, σημειώνοντας πως «νομίζω ότι ο φίλος μου ο Άδωνις πρέπει να εκπαιδευτεί λίγο στη δημοκρατία και την κριτική. Και πρέπει να μάθει να αντέχει την κριτική», με τον δε κ. Γεωργιάδη να υιοθετεί σκληρή στάση αντ’ αυτού. «Ο Άδωνις δεν θα έβγαζε ποτέ φωτογραφία με τον Λαζόπουλο», έλεγε στο KoolNews.gr συνομιλητής του κ. Γεωργιάδη, ρίχνοντας έτσι έμμεσο καρφί για τη φωτογραφία του κ. Στυλιανίδη και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με τον Λάκη Λαζόπουλο στην πρεμιέρα του τελευταίου στο θέατρο Γκλόρια, πριν από μια εβδομάδα.

Όπως και να έχει, η «λασπομαχία» Λαζόπουλου-Γεωργιάδη δίνει μια νέα τροπή στην σχεδόν τελματωμένη γαλάζια προεκλογική εκστρατεία. Σε μια κόντρα επιθεωρησιακού χαρακτήρα πλέον, ο κ. Γεωργιάδης αντλεί επικοινωνιακά οφέλη, αποδεικνύοντας στην πράξη πως δεν φοβάται να αναμετρηθεί με αυτόν που προσδιορίζει ως ιδεολογικό του αντίπαλο, πολλώ δε μάλλον όταν θεωρεί τον κ. Λαζόπουλο ημιεπίσημο πορτ-παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Πάντως, αυτή η στάση του κ. Γεωργιάδη προκαλεί αντιδράσεις και εντός της ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σχολίασε στo facebook πως «επειδή σε αυτή τη χώρα η κυβέρνηση κάνει σάτιρα και ο κ. Λαζόπουλος πολιτική, το Aλ Tσαντίρι Nιουζ διάλεξε τον αντίπαλο που θέλει ο κ. Tσίπρας (σ.σ τον κ. Μεϊμαράκη). Tην επιλογή όμως, θα την κάνουν οι Nεοδημοκράτες», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω τον κ. Λαζόπουλο, λέγοντας όμως πως λειτουργεί ως άτυπο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάζιος βουλευτής με κοινοβουλευτική εμπειρία, πάντως, θύμιζε στο KoolNews.gr τη ρήση ενός Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος έλεγε: «Μην παλεύεις με τα γουρούνια. Και εσύ θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν», με τον κ. Γεωργιάδη ως…λασπωμένο και τον κ. Λαζόπουλο ως…γουρούνι. Έτερος κοινοβουλευτικός διερωτάτο, αν η εικόνα του κ. Γεωργιάδη προσιδιάζει σε εικόνα υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας. Άνθρωποι του περιβάλλοντος Γεωργιάδη, πάντως, επεσήμαιναν με ένταση στο KoolNews.gr πως «η Δεξιά πρέπει επιτέλους να αποβάλλει τα φοβικά της σύνδρομα».

Όπως και να έχει, την πιο χιουμοριστική και εν πολλοίς ουσιώδη τοποθέτηση στην εξελισσόμενη…Λαζοπουλιάδα έκανε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Εμένα ο κ. Λαζόπουλος όπως ξέρετε με έχει τιμήσει επαρκώς, με έχει περάσει γενεές 14. Εγώ του έστειλα σσσσοκολοτάκια», είπε με χιούμορ στον ΣΚΑΪ.

The post Όλα για την επιθεώρηση!- Γαλάζια Λαζοπουλιάδα με καραμανλικές προεκτάσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα