Όλα τα θέματα ανοιχτά – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα

21:44 5/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Το απόγευμα της Παρασκευής λίγο πριν από τις 7 ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα η οποία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9μμ.

Σύμφωνα με κορυφαίο οικονομικό στέλεχος του υπουργείου οικονομικών, όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών προέκυψε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ότι οι επικεφαλής της τρόικα

δεν έχουν πεισθεί πλήρως για την ανάγκη συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.

Όπως μεταδίδεται από τους ίδιους κύκλους το ζητούμενο είναι οι συνέργειες από το deal Εθνικής-Eurobank να αποδώσουν και να μην απαιτηθούν άλλα λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση. Οι ίδιοι κύκλοι είπαν ότι για το χαράτσι η τρόικα εξετάζει εάν το κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Στο Δημόσιο υπάρχει σοβαρό θέμα. Δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί των αποχωρήσεων που τους έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Μανιτάκης φέρεται να διαμήνυσε ότι όποιος κάνει τη διαπραγμάτευση ας βάλει και την υπογραφή του.

Το «ραντεβού» του οικονομικού επιτελείου, τέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας ανανεώθηκε για αύριο, στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό συζητώντας το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank όσο και το ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα