Όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup – Καμία αλλαγή χωρίς έγκριση των εταίρων

Το κείμενο της 6σέλιδης επιστολής του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς το Eurogroup προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που δεσμεύεται να ολοκληρώσει η Αθήνα στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι η μη κατάργηση των ιδιωτικοποίησεων που έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ξεκινήσει.

Παράλληλα,

η κυβέρνηση δεσμεύεται για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και τον έλεγχο των δαπανών σε κάθε «περιοχή» του δημοσίου, σταθεροποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων για να επιτευχθεί εξοικονόμηση, εξάλειψη των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση, ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας των δημοσίων εσόδων, εκσυγχρονισμός των πάσης φύσεως πληρωμών και των εισπρακτικών μηχανισμών, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Στο κεφάλαιο των θεσμικών τομών η κυβέρνηση επισημαίνει την πρόθεσή της να κινηθεί κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, παράξει το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού.

Επισημαίνεται δε η διαδικασία που θα ξεκινήσει σύντομα για το νέο θεσμικό πλαίσιο στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Τέλος, η Αθήνα λέει ότι θα μεταρρυθμίσει το μισθολόγιο του δημοσίου με τρόπο που δεν θα προκαλέσει περαιτέρω μειώσεις μισθών αλλά θα διασφαλίσει ότι δεν θα αυξηθεί η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου.

Θα ξεκινήσουν συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά με την προοπτική αύξησης του κατώτατου μισθού με την πάροδο του χρόνου, αλλά κάθε τέτοια αύξηση θα γίνεται σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και τους άλλους εταίρους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το έγγραφο Βαρουφάκη

The post Όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup – Καμία αλλαγή χωρίς έγκριση των εταίρων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα