Όλες οι εξελίξεις στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ [live]

19:10 Αρχίζει το συνέδριo

19:35 Έχουν αρχίσει οι εργασίες του συνεδρίου. Προεδρεύει ο κος Φίλιππος Ταυρής και έχουν μιλήσει οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Χατζηδάκης (Δημαρχος Παλαιού Φαλήρου) και Λευτέρης Χριστοφόρου του κυπριακού ΔΗ.ΣΥ.

19:38 Χαιρετισμό απευθύνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, Δημήτρης Βίτσας

19:42 Χαιρετισμό

απευθύνει ο Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Νίκος Ανδρουλάκης

19:42 Εισέρχεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Γίνεται δεκτός με πολλά χειροκροτήματα.

19:50 Ανδρουλάκης: Την κυβέρνηση αυτή δεν τη γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική αναγκαιότητα. Χειροκροτήματα από τους συνέδρους της ΝΔ

19:50 Ο Σπύρος Λυκούδης, Γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. στο βήμα

19:55 Οι αναφορές του Σπύρου Λυκούδη στις εθνικές ανάγκες γίνονται δεκτές με αραιά χειροκροτήματα από τους συνέδρους της Ν.Δ.

19:55 Χαιρετισμό απευθύνει το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας

20:00 Τελείωσαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων. Ο Αντώνης Σαμαράς εισέρχεται στο Κλειστό του Ταε Κβον Ντο

20:03 Αποθεωτική υποδοχή του Πρωθυπουργού. Χαιρέτησε Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστα Καραμανλή και πολλά άλλα στελέχη που κάθονται στις πρώτες σειρές.

20:06 Στο βήμα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. Εκπρόσωπο δεν έχουν αποστείλει οι ΑΝ.ΕΛΛ.

20:10 Βολές του Σάκη Ιωαννίδη στην Αριστερά.

20:13 Ιωαννίδης: Η παράταξή μας είναι η μόνη που καταφέρνει να μένει όρθια ενώ οι άλλοι καταρρέουν. Οι νεολαίοι της ΝΔ φωνάζουν "ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ, Πρωτοπορία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία".

20:15 Στο βήμα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Σ.Υ.Δ., Φίλιππος Ταυρής

20:18: Φίλιππος Ταυρής: "Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι"

20:21 Ονομαστική αναφορά του Φιλ. Ταυρή σε όλες τις μεγάλες πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της ΝΔ στο πέρασμα των χρόνων.

20:22 Ο Φίλιππος Ταυρής κλείνει την ομιλία του σημειώνοντας: "Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα"

20:24 Σαμαράς στο βήμα: "Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που εβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη κάνει απόψε αυτό που έκανε πάντοτε. Το χρέος της προς την πατρίδα"

20:25 Χωρίς σακάκι ο Πρωθυπουργός στο βήμα."Αποκαταστήσαμε διεθνώς την Ελλάδα. Την κρατήσαμε μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Σήμερα με την αναγγελία της κατασκευής του TAP βάζουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Την καθιστούμε ενεργειακό κόμβο, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας."

20:27 "Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα Μνημόνια μια ώρα αρχύτερα"

20:28 "Προτιμώ να διαψεύδεται ο κύριος Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να επιβεβαιώνεται ο κύριος Τσίπρας και να δυστυχεί η Ελλάδα"

20:30 "Σήμερα η παράταξή μας είναι τριπλά δικαιωμένη. Δικαιώθηκε πριν το 2009 όταν ζήτησε ήπια μέτρα. Δικαιώθηκε ο Κώστας Καραμανλής. Μετά δικαιωθήκαμε επειδή πρώτοι εισηγηθήκαμε το λάθος του Μνημονίου. Τώρα, δικαιώνεται ξανά η παράταξη με τη σταθεροποίηση της χώρας."

20:31 "η αναγέννηση της Ελλάδας είναι έργο όλων μας"

20:33 "Να εξαντλήσουμε την τετραετία. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ζητάμε τη στήριξη όσων συμμετέχουν στη διακυβέρνηση. Ζητάμε και στη στήριξη όσων δεν συμμετέχουν (σ.σ. άνοιγμα στη ΔΗΜ.ΑΡ.)"

20:35 "Όλοι έδειχναν με το δάχτυλο την ΕΡΤ και έλεγαν "Αυτή γιατί δεν την αγγίζετε";"

20:36 "Τέρμα στα ακριβά ελαττώματα των ολίγων"

20:38 "Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όσοι κυβέρνησαν. Επειδή όμως μου αρέσει να τα λέω ξώφαλτσα, όλοι διόρισαν ανθρώπους της Αριστεράς."

20:43 "Δημοκρατία ότι ολοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες. Δημοκρατία είναι διαφάνεια, όχι κομματικά φέουδα. Σημαίνει πρόσβαση στην ενημέρωση, την παιδεία. Υπάρχει τέτοια δημοκρατία στην Ελλάδα; Την απάντηση την ξέρετε. Όχι! Μαζί τη φτιάχνουμε!"

20:45 Ξεχωριστή αναφορά του Σαμαρά στον πολιτισμό. "Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι εφαλτήριο για άνοιγμα στο αύριο" σημειώνει και κάνει αναφορά και στο Γάλλο διανοητή, Λικ Φερρύ.

20:47 "Η Ελλάδα έμενε πίσω συνεχώς. Σήμερα, όλα αυτά τελειώνουν"

20:50 "Πρέπει να καλύψουμε τα ελλέιματα. Δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά. Αλλα παράλληλα διευρύνουμε τη βάση. Προσπαθούμε να μειώσουμε όλους τους φόρους"

20:50 "Στόχος μου είναι φόρος στις επιχειρήσεις 15%". Αναφορά στην ασφάλεια και εγκώμιο της Ελληνικής Αστυνομίας :"Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια" υπογραμμίζει

20:51 Έπαινοι Σαμαρά για το έργο της Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού

20:52 "Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια υπέστη μια άοπλη εισβολή ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών"

20:56 Η ομιλία Σαμαρά παίρνει πλεόν ιδεολογική χροιά με σαφείς επιρροές από την Αρχαιότητα. "Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος" υπογραμμίζει.

20:57 "Δεν γίναμε ευρωπαιστές από μόδα. "

20:58 "Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας. Αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην ΕΕ, εμείς θα τους βοηθήσουμε. Αλλά εκείνοι πρέπει να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους"

20:59: "Πρόοδος για μένα είναι να έχουμε όραμα, να έχουμε σχέδιο και αποφασισιτικότητα"

21:00 Ο Πρωθυπουργός κάθεται κάτω για δύο λεπτά. Ταλαιπωρείται από ίωση γαστρεντερίτιδας εδώ και τέσσερις μέρες, όπως λέει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

21:04 Διακόπτεται οριστικά το Συνέδριο της ΝΔ, αδυνατεί να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός!

21:06 Ανατροπή, το συνέδριο της ΝΔ θα συνεχιστει σύμφωνα με ανακοίνωση!

21:17 Κάθε φράση του Αντώνη Σαμαρά γίνεται δεκτή με θερμά χειροκροτήματα

21:18 "Απευθύνουμε πρόσκληση για τη νέα Ελλάδα. Σας ρωτώ: σας νοιάζει η ενότητα; Πρέπει να ρωτήσουμε τον καθένα σ' αυτή την αίθουσα."

21:19 "Ο Πειραιάς γίνεται παγκόσμιο κέντρο. Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν. Η Ελλάδα επιστρέφει στο προσκήνιο"

21:21 "Χρέος μας δεν είναι να κόβουμε συντάξεις. Χρέος μας είναι να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη"

21:22 "Χρέος μας είναι να ενωθούμε και να μην έχουμε ανάγκη από προστάτες. Το όραμα αυτό το λένε "νέα Ελλάδα. Τελειώνω παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα. Γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ: η ελπίδα και το θαύμα." Τέλος ομιλίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λαμβάνει και το standing ovation από τους συνέδρους του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα