Ολο το σχέδιο για την κινητικότητα – «Γκάζια» Σαμαρά σε όλους τους υπουργούς

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό προκειμένου να επιτύχει τους άμεσους στόχους όσον αφορά την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας των εργαζομένων.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες καλείται να έχει ήδη 5.000 εργαζομένους στο καθεστώς κινητικότητας και να επιτύχει τον στόχο των 12.500 έως τέλος Ιουλίου όπως ορίζει το μνημόνιο.

Το δεύτερο κύμα που θα προκύψει θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τα στοιχεία τους εργαζομένους που θα προέλθουν από τις συγχωνεύσεις διαφόρων δημοσίων

οργανισμών όπως νοσηλευτές, υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, συμβασιούχους καθώς και δημοτικούς αστυνομικούς.

Το δημόσιο μπαίνει σε κινητικότητα

• Αναδιοργάνωση ΕΒΟΕΑΣ – ΛΑΡΚΟ

• Διοικητικό Προσωπικό Υπουργείο Παιδείας

• Νοσηλευτές

• Καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών και γραμματειών

Συμβασιούχοι με δικαστική διαταγή

• Δημοτικοί Αστυνομικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα ο έλεγχος πλαστών πιστοποιητικών καθώς και παραποιημένοι τίτλοι σπουδών ενώ συνεχίζονται οι εκδικάσεις πειθαρχικών συμβουλίων για τους επίορκους υπαλλήλους αλλά και για τους «λουφαδόρους». Στο πρόγραμμα μάλιστα έχουν ήδη ενταχθεί οι σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί καθώς και υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς

Στο κυβερνητικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς που μετείχαν ώστε να επισπεύσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα καθώς ελάχιστα κυβερνητικά στελέχη έχουν να επιδείξουν πρόοδο στον τομέα αυτό.

Ο κ. Σαμαράς την ταχύτατη η αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Ωστόσο ζήτημα είναι από πού θα προέλθουν οι 12.500 εργαζόμενοι που πρέπει να τεθούν επιπλέον σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του 2013, καθώς σύμφωνα με το μνημονικό στόχο θα πρέπει τον Δεκέμβριο να έχουν μπει συνολικά 25.000 υπάλληλοι που προέρχονται από τον στενό και ευρύτερο τομέα του Δημοσίου.

Η αναδιάρθρωση της Γ.Γ. Ισότητας

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο κ. Σαμαράς ο Γιάννης Μιχελάκης υπουργός Εσωτερικών προέβη ήδη στην αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα :

• Οι 25 οργανικές μονάδες μειώνονται σε 8 οργανικές μονάδες

• Καταργείται η θέση του Γενικού Διευθυντή

• Από τις 25 θέσεις ευθύνης καταργούνται οι 17

• Οι 5 διευθύνσεις της Γ. Γ. Ισότητας συγχωνεύονται σε 2

• Τα τμήματα από 19 μειώθηκαν σε 6

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με το νέο οργανόγραμμα η Γενική Γραμματεία Ισότητας γίνεται πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική για τον πολίτη, ενώ παράλληλα μειώνονται σημαντικά τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα