Ομελέτα τύπου Καλιφόρνια (λέμε τώρα)!

Όπως σας υποσχέθηκα χτες σε instagram και twitter, σας γράφω τη συνταγή για μια υπέροχη ομελέτα.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Καταρχήν τελευταία τις ομελέτες τις φτιάχνουν με τα ασπράδια, χωρίς τους κρόκους. Λένε ότι έτσι είναι πολύ πιο υγιεινή η ομελέτα. Οι κρόκοι σε τσακίζουν στη χοληστερίνη.

Για πάμε να ξεκινήσουμε, λοιπόν!

Ως γνωστόν… για τους άσχετους, ρίχνουμε τα αυγά όλα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε

με το πιρούνι (αν δεν έχεις αυγογδάρτη δηλαδή).

Ρίξε αν θες και μια τζούρα γάλα γιατί έτσι θα σου φουσκώσει παραπάνω η ομελέτα.

Θα χρειαστούμε επίσης:

Ασπράδια από 3-4 αυγά (ασπράδια τρώγε όσα θες!)Ψιλοκομμένα ρολά από φρέσκο κρεμμυδάκι, σε μικρά κομμάτια.Κυβάκια από κίτρινη ή κόκκινη μεγάλη γλυκιά πιπεριά. Μικρά κυβάκια από ντομάτα (πετάς τους σπόρους!). Μικρά κυβάκια από ψιλοκομμένο ζαμπόν γαλοπούλας. Μικρά κυβάκια από γραβιέρα Ελβετίας ή ό τι άλλο κίτρινο σου κάθεται (αν είναι να βγει πιο φτηνά, βάλε και του χωριού σου)

 Για μια άλλη παραλλαγή μπορεί να χρησιμοποιήσεις τυρί Philadelphia 2%.

Αφού χτυπήσεις τα αυγά, καις λίγο λάδι στο τηγάνι, πετάς όλα τα υλικά μες την ομελέτα και τα ρίχνεις όλα μαζί μέσα στο τηγάνι.

Μεσαία φωτιά πάντα, μην μαυρίσει!

Μετά από δύο λεπτά καπακώνεις την ομελέτα όπως είναι μέσα στο τηγάνι με ένα πιάτο, γυρίζεις το τηγάνι ανάποδα και μετά ξαναβάζεις την ομελέτα μέσα στο σκεύος για να ψηθεί από την άλλη πλευρά.

Αλάτι, πιπέρι και είσαι ωραίος!

Στην παραλλαγή με το Philadelphia δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσεις το τηγάνι. Βάζεις απλώς στο κέντρο της ομελέτας το τυρί από την μία πλευρά ως την άλλη (σαν μια μεγάλη λωρίδα δηλαδή) και μετά διπλώνεις την ομελέτα σε φάκελο.

Πιο light εκδοχή και πιο πρωινή!

Πάντως πέρα από την πλάκα στην Καλιφόρνια μου τη σέρβιραν και την έφαγα για πρώτη φορά αυτή την ομελέτα. Με το λευκό τυρί!  Τώρα τη φτιάχνω σπίτι και… για του λόγου το αληθές έχω αναρτήσει τη φωτογραφία και στο instagram μου @petroskostopoulos

Keywords
Τυχαία Θέματα