Όταν δεν μας αρέσει μια δικαστική απόφαση, π.χ. του Παπακωνσταντίνου – Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Ξαναπάμε λοιπόν από την αρχή, στα αυτονόητα για κάθε λογικό άνθρωπο. Λέμε για παράδειγμα ότι έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στους δικαστές ως πυλώνα σταθερότητας στη χώρα. Σε αυτούς προσφεύγουμε για να μας επαναπροσλάβουν, για να μας δικαιώσουν, για να τηρήσουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Εφόσον η απόφασή τους μας είναι αρεστή τους αποθεώνουμε. Όταν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν μας αρέσει -είτε γιατί δεν μας δικαιώνει είτε γιατί δεν συνάδει με την άποψή μας- τους καταδικάζουμε, τους

λέμε λαμόγια, πουλημένους κομματισμένους κ.λπ.

Ας αποφασίσουμε τελικά. Δεν βγαίνει πουθενά έτσι. Θα πείτε μόνο με αυτό δεν βγαίνει. Όχι φυσικά. Μα πολλά ακόμη. Αλλά ας κάνουμε μια αρχή από κάπου.

ΥΓ: Σύντομο σημείωμα με αφορμή την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου [Διαβάστε εδώ την απόφαση]

ΥΓ1: Προφανώς δεν είναι όλοι οι δικαστές άσπιλοι και αμόλυντοι. Το να γενικεύουμε όμως τις κρίσεις μας χωρίς στοιχεία, με βάση τις προσωπικές μας -προφανώς ατεκμηρίωτες- απόψεις είναι άθλιο.

ΥΓ2: Τα ΜΜΕ, ανέκαθεν είχαν την τάση να δικάζουν και να καταδικάζουν ή να αθωώνουν αναλόγως των ίδιων συμφερόντων ή ιδεοληψιών τους, κατά περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια απλώς το κακό έχει παραγίνει.

Φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

The post Όταν δεν μας αρέσει μια δικαστική απόφαση, π.χ. του Παπακωνσταντίνου – Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα