Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP3 2013: Μεγάλη νίκη για τον Ευτύχιο Έλληνα

Ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε στο podium των αγώνων της κατηγορίας GP3 χάρη στη νίκη του Ευτύχιου Έλληνα από την Κύπρο, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Βαρκελώνη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη ξεκινά το ανανεωμένο πρωτάθλημα GP3. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο πλαίσιο των Grand Prix της F1. Άλλωστε σκοπός των διοργανώσεων του GP3 Series είναι να δώσει σε νέους οδηγούς την δυνατότητα να περάσουν στο πρωτάθλημα GP2 και μετά στην Formula 1.

Η

χρονιά του 2013 ξεκίνησε στην πίστα Circuit de Catalunya με ολοκαίνουρια μονοθέσια, που διαθέτουν ισχυρότερο κινητήρα και διαφορετική αεροδυναμική, οι οδηγοί του πρωταθλήματος ρίχτηκαν στη “μάχη” μιας σεζόν που θα έχει 8 διπλές διοργανώσεις (Σάββατο και Κυριακή) και στον πρώτο αγώνα θριαμβευτής ήταν ο Ευτύχιος -ή Tio – Έλληνας.

Ο Κύπριος οδηγός της Marussia Manor Racing ξεκίνησε από την pole position, έστριψε πρώτος και παρέμεινε εκεί μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Ο Τ. Έλληνας είχε μια αρκετά καλή διαφορά από τον Patric Niederhauser (της Jensen Motorsport).

Προς το τέλος του αγώνα όμως τα ελαστικά του οδηγού από την Κύπρο είχαν «τελειώσει» και έτσι στους 3 τελευταίους γύρους ο Niederhauser τον έφτασε και κόλλησε πίσω του. Σε εκείνο το σημείο ο 21χρονος ο Tio έκανε ότι μπορούσε και τελικά δεν επέτρεψε στο νεαρό Ελβετό να περάσει, κατακτώντας μια σπουδαία νίκη. Ο Patric Niedrhauser ακολούθησε στη 2η θέση και ο Αμερικανός Conor Daly (ART Grand Prix) ανέβηκε στο 3ο σκαλί του podium.

Keywords
Τυχαία Θέματα