Πάγωσε το Λονδίνο-O δολοφόνος ήθελε να τον τραβήξουν βίντεο με το αίμα στα χέρια

Σοκαρισμένοι είναι οι Βρετανοί μετά το πρωτοφανές περιστατικό βίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όταν δύο νεαροί άντρες κατακρεούργησαν και αποκεφάλισαν έναν στρατιώτη.

Σύμφωνα με το BBC οι δράστες φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και δεν αποκλείεται να αποτελούν μέλη εξτρεμιστική ισλαμικής οργάνωσης.

Ωστόσο το πλέον ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι η περηφάνεια που νιώθουν οι δράστες για το αποτρόπαιο έγκλημά τους. Σε αποκλειστικό βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Itv

φαίνεται ένας άνδρας αφροαμερικάνικης καταγωγής με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα του Βρετανού στρατιώτη ο οποίος κρατώντας μαχαίρια λέει: «Λυπάμαι που έπρεπε οι γυναίκες να το δουν αυτό σήμερα, αλλά στις χώρες μας οι γυναίκες βλέπουν τέτοια κάθε μέρα. Οι κυβερνήσεις σας δεν ενδιαφέρονται για εσάς. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμάμε».

Ο άτυχος στρατιώτης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο ενώ οι δύο δράστες είναι βαριά τραυματισμένοι από τα πυρά που δέχθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η βρετανική κυβέρνηση είναι σε κατάσταση συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αντιμετωπίζει την επίθεση σαν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από το Παρίσι όπου βρισκόταν ενώ συγκαλείται άμεσα η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (Cobra) προκειμένου να γίνει σαφές αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό βίας ή συνδέεται με σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με δήλωσή του ο Ντέιβιντ Κάμερον, καταδικασε την επίθεση λέγοντας: «Είμαστε όπως εννοείται συγκλονισμένοι. Οι δύο άνθρωποι που επιτέθηκαν τραυματίστηκαν από την αστυνομία. Μια σύνοδος πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Συγκεντρώνουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας στη Βρετανία θα διαθέσουν όλα τα απαραίτητα μέσα» και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας στρέφονται προς το θύμα, την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η Βρετανία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στις απειλές τρομοκρατών. Το βρετανικό πνεύμα είναι: ποτέ δεν υποχωρούμε σε αυτού του είδους τις επιθέσεις. Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν ποτέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα