Παίζουν την κολοκυθιά με την έναρξη του σχολικού έτους – Ο Λοβέρδος το έκανε πάλι 11 Σεπτεμβρίου

Τα αλλάζει όλα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς επανεξετάζει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Μετά την αντιπαράθεση με τον υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, πέρασε… στα σχολικά δρώμενα. Έτσι, αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, για να μην προκαλέσει ξανά αντιπαραθέσεις, επικαλείται αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών

και όχι τους πειραματισμούς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Όπως μάλιστα δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό Aλφα 98,9, «νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα