Πάμε για προκήρυξη εκλογών χωρίς σύσκεψη αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Έντονα είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν στο πολιτικό σκηνικό περί μη πραγματοποίησης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, αν δεν τελεσφορήσει και η προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πάντως, η διαδικασια δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, μιας και η ΝΔ κυρίως, αλλά και η ΛΑΕ δευτερευόντως, εμμένουν στην πλήρη τήρηση των συνταγματικών διαδικασιων και στην πραγματοποίηση της σύσκεψης υπό τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Αντί

της πραγματοποίησης της σύσκεψης, ο ΠτΔ θα μπορούσε να διενεργήσει έναν γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, αντί της δια ζώσης σύσκεψης, και αν διαπιστωθεί αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, τότε εκδίδει άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα περί διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης νέων εκλογών.

Ούτως ή άλλως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να συναινέσουν σε νέα κυβέρνηση από την υφιστάμενη σύνθεση του Κοινοβουλίου, ενώ Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ επίσης τονίζουν πως πρέπει άμεσα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να αρθεί η κατάσταση ακυβερνησιας, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επίσης, ΚΚΕ και Χρυση Αυγή δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, συνεπώς η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας θεωρείται αδύνατη.

Υπό αυτό το πρίσμα, σε αρκετά πολιτικά κέντρα εκτιμούν πως ο ΠτΔ, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται ρητά η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δια ζώσης, θα μπορούσε να διιευκολύνει τις διαδικασιες δια της επιτάχυνσης. Άγνωστο είναι βέβαια προς ώρας πώς θα αντιδράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

The post Πάμε για προκήρυξη εκλογών χωρίς σύσκεψη αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα