Παραμύθια για πρίγκιπες και Παναθηναϊκούς

Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος,

H ιστορία με τον πρίγκιπα μοιάζει όλο και περισσότερο με παραμύθι. Όπως στα παραμύθια ο βασιλιάς ζητάει κατορθώματα για να παντρέψει την κόρη του και λέει: «Όποιος σκοτώσει την αρκούδα, φέρει το μαγεμένο μπρόκολο και πει το όνομα Αλκιβιάδης Μπαχράμογλου ανάποδα θα πάρει την κόρη μου και θα με διαδεχτεί στο θρόνο», έτσι και ο διπλός Αλ Αμπντουλαζίζ βάζει κατορθώματα για να αποδειχθεί η αξιοπιστία του.

Όποιος δηλαδή αμφιβάλλει ότι υπάρχει τραπεζική επιταγή της Barclays να πάρει τον αριθμό πρωτοκόλλου της επιταγής, να πάει στην τράπεζα

και να πει: « Λέγομαι Τζίμης Πιδέρης και θέλω να μου δείξετε την επιταγή που έχει βγει με τον αριθμό τάδε» και όταν τη δει και δει ότι είναι βγαλμένη στο όνομα του Παναθηναϊκού, θα έχει πια πειστεί… Θα έχει πειστεί ότι στα καλά παραμύθια τα εύκολα γίνονται δύσκολα. Εκεί που ο βασιλιάς μπορεί να πει: «Πάρε τη βασιλοπούλα να την ξεφορτωθώ, παιδάκι μου» ή ο πρίγκιπας μπορεί να βγάλει φωτοτυπίες την επιταγή και να τις μοιράσει, μιλάει για πρωτόκολλα της Barclays και πού ο άλλος πρέπει να τα ψάξει για να δει αν όσα λέει είναι πραγματικά.

Και δεν μιλάμε απλά για παραμύθι. Μιλάμε για τις χίλιες και μια νύχτες στο original και εικονογραφημένες. Για μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από 15 μήνες, πριν ακόμα ο Αλαφούζος πάει γήπεδο. Στους 15 μήνες είχαμε δύο πρίγκιπες, μια πριγκίπισσα, τον μικρό Ναούμ με τη φανέλα του, τον έμπιστο του πρίγκιπα Νο1 που μετά έγινε σοφέρ, το MoU στον δικηγόρο του Τζίγκερ, τον Ροναλντίνιο, τον Σικαμπάλα, την κόρη του Βλάση να μιλάει για τη σχέση της με τη μικρή πριγκιποπούλα και τώρα ό,τι μέλλον επιφυλάσσεται. Σαν μελετητής του τσακισμού μπορώ να κάνω κάποιες προβλέψεις.

Στο επόμενο επεισόδιο, επειδή το σχήμα με έναν πρίγκιπα θα έχει πάψει να τραβάει, θα εμφανιστεί και ο πρώτος Αλ Σαούντ και θα κάνουν συγκρότημα. Οι Αλ Σαούντ, όπως οι Κατσιμιχαίοι. Μετά θα επιστρέψει και η πριγκίπισσα και θα γίνουν Πυξ Λαξ και μετά ένας τέταρτος για να παίζουν σαν τους Μπιτλς. Στο τέλος θα μαζευτούν αρκετοί πρίγκιπες για να πηγαίνουν με τις ασπροπράσινες κελεμπίες με γκαμήλες στο γήπεδο. Και ο Τσάκας θα βάζει όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις. «Αν ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ έχει 17,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Αλ Ταχτιρντί τα διπλά αλλά μαζί με τα λεφτά της Ναούρ, πόσα έχουν όλοι μαζί και γιατί δεν μας δίνει την ομάδα ο Αλαφούζος; Σας περιμένω τη Δευτέρα με τις απαντήσεις».

Στον Τσακισμό η χθεσινή μέρα θα εορτάζεται ως τα Επιτάγεια. Οι πιστοί θα κάνουν λιτανείες με τα παπαδοπαίδια να κρατάνε εξαπτέρυγα-εγγυητικές της Barclays. Η εορτή θα είναι λίγο μικρότερη από τη μεγαλύτερη του τσακισμού, της Αγίας Αδείας, τη μέρα που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε στον πρίγκιπα άδεια να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Η οποία άδεια δίνεται ως εξής. Πας στην επιτροπή ή στέλνεις έναν πληρεξούσιο δικηγόρο, τους ρωτάς αν έχουν πρόβλημα να αγοράσεις μια ομάδα, σου απαντάνε «αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα, γιατί να έχουμε εμείς;» και μετά φεύγεις. Η έρευνα είναι τόσο σοβαρή, που όταν είχα ρωτήσει μέλος της επιτροπής αν στα χαρτιά που τους έδωσε ο Αλ Σαούντ υπάρχει κανένα που να δείχνει ότι είναι πρίγκιπας, γιατί έτσι τον ανέφεραν στο χαρτί, με αφοπλιστική ειλικρίνεια μου απάντησε «Γιατί, δεν είναι;»

Keywords
Τυχαία Θέματα