Παρασκήνιο πίσω από το τριήμερο τελεσίγραφο της Τρόικας – Η κομισιόν διαψεύδει το Reuters

17:09 2/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε διάψευση δημοσιεύματος του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έθεσε προθεσμία τριών ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, προχώρησε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα όσα φέρονταν να δηλώνουν τέσσερις αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα

θα είχε τρεις ημέρες για να διαβεβαιώσει τους δανειστές ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στους όρους της διάσωσης προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση.

Κι όλα αυτά διότι, αξιωματούχος της ευρωζώνης τονίζει ότι υπάρχει γενική δυσαρέσκεια αναφορικά με την πρόοδο στην Ελλάδα όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, καθώς και τη συλλογή φόρων ή τις υπηρεσίες υγείας.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄Κόνορ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eίναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία. Το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι, για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να συναντηθούν πάλι στης 8 Ιουλίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να πείσουν τη χώρα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, Ε.Ε. και ΔΝΤ ίσως αρνηθούν να καταβάλλουν το συνολικό ποσό της δόσης και το «σπάσουν» σε τρις μηνιαίες πληρωμές.

«Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση. Κινούμαστε όσο το δυνατό γρηγορότερα για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα το συντομότερο», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα