Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα για ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό!

Τι το καλύτερο από το να αρχίζετε την ημέρα σας γλυκά! Και σε αυτό θα σας βοηθήσει η γνωστή σε όλους πάστα φλώρα, η οποία μπορεί να συνοδεύσει τέλεια όχι μόνο τον πρωινό αλλά και απογευματινό καφέ.

Δοκιμάστε λοιπόν μια απλή και εύκολη συνταγή της πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα!

Τι θα χρειαστείτε

250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

350 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κρόκο αβγού

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτάλια της σούπας ξύσμα λεμονιού

350

γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Πως θα την κάνετε

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ.

Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

Ζυμώστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, ανοίξτε το ένα και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι τάρτας που έχετε βουτυρώσει.

Πριν το ψήσιμο, τρυπήστε το με μία οδοντογλυφίδα.

Ψήστε για 30 λεπτά.

Βγάλτε το από το φούρνο και απλώστε την μαρμελάδα από πάνω.

Με το άλλο κομμάτι της ζύμης δημιουργήστε λωρίδες, τις οποίες θα βάλετε πάνω στην πίτα.

Ψήστε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα