Πελεγρίνης: Αν έχω διαπράξει αδίκημα ας έρθουν να με συλλάβουν

Η καθιερωμένη τελετή έναρξης και γνωριμίας των πρωτοετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε διαφορετικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων. «Αν έχω διαπράξει κάποιο αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν» δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης

στην ομιλία του για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επέμβασης του εισαγγελέα στη σχολή. Η φετινή τελετή έναρξης αντί να γίνει κατά ομάδες και σε διαφορετικές ημερομηνίες, πραγματοποιήθηκε διαφορετικά, καθώς κλήθηκαν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου, όπου ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Θάνος Δημόπουλος και η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας κυρία Ελένη Καραμαλέγκου τους υποδέχτηκαν και τους ενημέρωσαν για τη δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά που αναμένεται να ακολουθήσει.

Ο κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι ήρθε η ώρα το πανεπιστήμιο να υπερασπιστεί την ύπαρξη τού και χαρακτήρισε το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων «άδικο και αυθαίρετο». Ο πρύτανης καθησύχασε τους πρωτοετείς, λέγοντάς τους ότι το εξάμηνό τους δεν θα χαθεί. Παρόλα αυτά τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι αυτό το εξάμηνο μόνο αλλά και τα υπόλοιπα εξάμηνα της φοίτησή τους, σε ένα ισχυρό πανεπιστήμιο «χωρίς προβλήματα λειτουργίας».

Όλα αυτά ενόσω εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας προς τα οκτώ πανεπιστήμια να παραδώσουν τα στοιχεία με τα προσόντα των διοικητικών τους υπαλλήλων ώστε να γίνει επεξεργασία τους από το ΑΣΕΠ.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει στείλει ήδη τα πρώτα στοιχεία «διαθέσιμων» υπαλλήλων του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα