Πελεγρίνης: Στα πανεπιστήμια συντελείται ένα εθνικό έγκλημα

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέφερε σε συνέντευξη του ότι «η πολιτεία θεωρεί το πανεπιστήμιο σκουπιδοτενεκέ» έπειτα από το τελεσίγραφο που έλαβε από του υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Εκτός από τον κ. Πελεγρίνη, το συγκεκριμένο τελεσίγραφο έλαβε και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha

98,8, ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε «εθνικό έγκλημα» αυτό που συμβαίνει στο πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο είναι με κατεβασμένα ρολά για όγδοη εβδομάδα.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε: «ας μας κόψουν την επιχορήγηση που μας δίνει το κράτος και ας μας αφήσουν τους υπαλλήλους, είναι τόσο σημαντικό το ζήτημα» προσθέτοντας πως το Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να γίνει άντρο εγκληματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν εγκατασταθεί δύο παραπήγματα στα οποία γίνονται ύποπτες ενέργειες.

Επίσης, ο κ. Πελεγρίνης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας λέγοντας ότι είναι ο μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος για το αδιέξοδο στα ΑΕΙ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέληξε λέγοντας: «είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε μία λύση, έχω απευθυνθεί στον πρωθυπουργό, σιωπή απόλυτη. Το υπουργείο απλώς παρατηρεί. Πρέπει να γίνουν τα μαθήματα χωρίς να υπονομευτεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων η οποία είναι δίκαιη».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα