Πεντανόστιμη σαλάτα με τηγανιτές αγκινάρες και λαδοτύρι

Θέλεις να φτιάξεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, εύκολο, αλλά και εντυπωσιακό; Μπορείς να καταφύγεις λοιπόν σε μία πεντανόστιμη σαλάτα με τηγανιτές αγκινάρες και λαδοτύρι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την σαλάτα μας είναι τα εξής:

8 αγκινάρες1 ματσάκι ρόκα½ φλιτ. τριμμένο λαδοτύρι1 τομάτα1κ.σ. κάππαρη¼ φλιτ. ελαιόλαδο2κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο1κ.γ. ξερό βασιλικό1/2φλιτ.αλεύριΗλιέλαιο για το τηγάνισμαΧυμός από 1 λεμόνι

Καθαρίζετε

τις αγκινάρες και τις βάζετε σ’ ένα μπολ με νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 10’ και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε σε 4 φέτες την καθεμία και τις αλευρώνετε. Τις τηγανίζετε στο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε και τις βάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα της ρόκας και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Για τη βινεγκρέτ κόβετε την τομάτα σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, την κάππαρη, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Ραντίζετε τα φύλλα της ρόκας με τη μισή βινεγκρέτ, τα βάζετε στο πιάτο, τα πασπαλίζετε με το τριμμένο λαδοτύρι και τοποθετείτε από πάνω τους τις αγκινάρες. Ρίχνετε γύρω από τη σαλάτα την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα