Πέντε εξ Αμερικής σειρές που θα σου κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι [βίντεο]

Θυμάστε ένα τραγούδι της Δέσποινας Βανδή που λέει «θα 'ρθουν καταστροφές κι επίδημιες κτλ κτλ»; Ε, κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το το τηλεοπτικό τοπίο στις ΗΠΑ για τους δικούς μας καλοκαιρινούς μήνες, μόνο που σε όλα αυτά έχουν προστεθεί και οι αγαπημένοι μας εξωγήινοι.

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, αλλά πέντε τηλεοπτικά προγράμματα που βγήκαν στον αέρα στα τέλη του Ιουνίου

ή στις αρχές Ιουλίου και καταπιάνονται είτε με επιδημίες και πανδημίες είτε με την εμφάνιση των εξωγήινων σε τούτο τον έρμο πλανήτη. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι όλες τους έχουν στον τίτλο το άρθρο «The» που ενέχει μια σημαντικότητα, ένα ειδικό βάρος ταυτιζόμενο με τον φόβο, τον τρόμο, αυτό το άγνωστο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ως «He» ή «She» και του προσδίδουμε κάτι ουδέτερο, αλλά εν τούτοις αρνητικά φορτισμένο.

The Leftovers

Στόρι: Από τις σειρές που όταν είδαμε το trailer τους κάπου τον Μάιο, μας προκάλεσε το ενδιαφέρον και ήταν πολυαναμενόμενη, δεδομένης και της παρουσίας του Τζάστιν Θερού για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο σειράς. Και όχι σ΄όποιο κι όποιο δίκτυο, αλλά το HBO. Αφετηρία μας αποτελεί η αποφράδα ημέρα της 14ης Οκτωβρίου, όταν και πάνω από 2% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαφανίστηκε. Δεν πέθαναν, δεν τους άρπαξαν. Απλώς εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Με ένα αφηγηματικό κενό 2 ετών, το οποίο αφήνεται σκόπιμα για να γυρίζουμε πίσω στον χρόνο, βλέπουμε την πόλη Μέιπλτον της Νέας Υόρκης και όσους έμειναν ζωντανοί για να θυμούνται τους χαμένους και να πονούν. Ο Κέβιν Γκάρβι- enters Τζάστιν Θερού- είναι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και φροντίζει για την ομαλότητα στην πόλη. Έχει όμως να αντιμετωπίσει την ατίθαση κόρη του, τον γιο της γυναίκας του που τον μεγάλωσε και έχει εξαφανιστεί και την γυναίκα του που τους παράτησε και εντάχθηκε στην αίρεση με τα λευκά ρούχα και τα τσιγάρα. Α, ναι και η αίρεση είναι ένα σπυρί στον πισινό.

Αξίζει να προσέξεις: Τους κοιλιακούς του Θερού στο πρώτο κιόλας επεισόδιο και την Λιβ Τάιλερ, η οποία με τα σημάδια της ωρίμανσης εμφανή στο πρόσωπο είναι πιο καυτή από ποτέ.Με άριστα το 10 : Ο Θερού μας εκπλήσσει ευχάριστα με την μεστή του ερμηνεία, ενώ οι παράλληλες ιστορίες σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως συνδέονται με το γεγονός του αφανισμού.

8/10

The Last Ship

Στόρι: Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όπου μια ανεξέλεγκτη πανδημία που ξεκίνησε από έναν ιό έχει αφανίσει τους πάντες και ελάχιστοι έχουν καταφέρει να μην κολλήσουν. Πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει. Η ουσία όμως βρίσκεται στους επιζώντες. Λίγο πριν ο ιός γίνει ένας αόρατος κι ανίκητος εχθρός, όταν είχε μολύνει έναν μικρό αριθμό, το πλοίο Νέιθαν Τζέιμς του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έφυγε για 4μηνη εκπαίδευση στην Αρκτική.

Στο πλήρωμα και η μικροβιολόγος Ρέιτσελ Σκοτ (Ρόνα Μίτρα) με τον βοηθό της αποτελούν τους μόνους που γνωρίζουν την πραγματική αποστολή του πλοίου. Στόχος είναι να βρεθεί η πηγή του ιού και να δημιουργηθεί το αντίδοτο. Όταν μαθεύονται όλα το πλοίο και το πλήρωμα του διασχίζουν τις θάλασσες και σταματούν κοντά σε στεριά μόνο για ανεφοδιασμό καυσίμων και τροφίμων. Υπό τις οδηγίες του Τομ Τσάντλερ (Έρικ Ντέιν), γύρω στα 200 άτομα προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο και όποιον από τους συγγενείς τους τα κατάφερε να μην μολυνθεί. Ένας Ρώσος πλοίαρχος που αυτονομήθηκε θα τους βάλει πολλά εμπόδια…

Αξίζει να προσέξεις: Τον αγαπημένο μας γιατρό Σλόαν από το Grey’s Anatomy, τώρα ως καπετάνιο και τη Ρόνα Μίτρα που ανήκει στο ίδιο κλαμπ με την Λιβ Τάιλερ. Ώριμη, κοντά στα 40 και τάλε κουάλε η Πάολα. Δεν με πιστεύεις; Ξεκίνα τη σειρά και θα με επιβεβαιώσεις.Με άριστα το 10: Όταν βλέπεις στην παραγωγή το όνομα του Μάικλ Μπέι, μόνο καλά πράγματα μπορείς να περιμένεις. Οι ερμηνείες είναι ισορροπημένες, με τις εξάρσεις να είναι ελάχιστες και όλοι να δείχνουν μια ολύμπια ψυχραιμία, που δικαιολογείται από το γεγονός ότι είναι οι πιο σκληρά εκπαιδευμένοι στον κόσμο. Η πλοκή σε κρατάει διαρκώς σε ενδιαφέρον, υπάρχουν αρκετές στιγμές δράσης, όσο είναι εφικτό δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε μύγα να σκοτώσεις πάνω στον πλανήτη και πληθώρα ηθοποιών που δεν σε κάνουν να βαριέσαι. Αν θέλαμε κάτι παραπάνω αυτό θα ήταν μια λιγότερη αυτοθυματοποίηση από τον ρόλο της Ρόνα Μίτρα.

8/10

The Strain

Στόρι: Μια μοιραία πτήση και η επιθυμία ενός αδίστακτου και πάμπλουτου να γίνει αιώνιος θέτουν το μέλλον του κόσμου εν αμφιβόλω. Η πτήση Βερολίνο-Νέα Υόρκη της εταιρείας Ρίτζες μεταφέρει 210 άτομα μαζί με το πλήρωμα, αλλά όταν φτάνει στον τελικό της προορισμό κάτι ανεξήγητο συμβαίνει. Δεν ανταποκρίνεται κανείς στον Πύργο Ελέγχου και η προσγείωση γίνεται στον χώρο των αποσκευών. Εκεί οι υπεύθυνοι δημιουργούν έναν κλοιό και αναζητούν τι στο διάβολο συμβαίνει.

Ο επιδημιολόγος Εφρέμ Γκουντγουέδερ και η σύντροφος-συνάδελφος Νόρα Μαρτίνεζ μπαίνουν στο αεροπλάνο και αντικρύζουν 210 πτώματα με ανεξήγητη αιτία θανάτου. Με τους 4 να είναι ζωντανοί και τους υπόλοιπους νεκροζώντανους θα αρχίσει ο βαμπιρισμός της πόλης. Μια αρχέγονη δύναμη επανήλθε στην ζωή χάρις στον προαναφερθέντα ζάμπλουτο και ρουφάει το αίμα των ανθρώπων δημιουργώντας ένα στρατό από βαμπίρ. Η μόνη λύση να εμποδίσουν την επέλαση του είναι το κουτί. Ένα ξύλινο κουτί…

Αξίζει να προσέξεις : Τον Κόρι Στολ aka Πίτερ Ρούσο, ο οποίος εξαργυρώνει την εμφάνιση του στο House Of Cards και αποτελεί ένα διαρκές limit up. Εδώ μάλιστα τον βλέπουμε με μαλλιά. Στο πλάι του και Mr. Filch από το Harry Potter, ο οποίος θα βοηθήσει τον Εφρέμ να στείλει αυτό το γλοιώδες υβρίδιο από κει που ήρθε και ο Σον Όστιν, ο Σαμ Γκάμτζι από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.Με άριστα το 10 : Έχει ορισμένα δυνατά χαρτιά και στοιχεία πλοκής που κολλάς. Ο τρόπος που αποτυπώνει ο σκηνοθέτης την εξάπλωση των νουκλεοτιδίων με το δάγκωμα και την εισροή ενός πλοκαμιού στον λαιμό των ανθρώπων είναι ο ορισμός του θρίλερ και βγάζουμε το καπέλο. Μας έχει μπερδέψει η μορφή του Κακού. Μην είναι βόας, μην είναι κροταλίας, μην είναι ο Μάμρα από τους Thundercats; Είναι πάντως πολλά υποσχόμενο για την συνέχεια.

7.5/10

Extant

Στόρι: Η Μόλι Γουντς βρισκόταν για 9 μήνες στον διαστημικό σταθμό ολομόναχη και επιστρέφει στη Γη, σε έναν φουτουριστικό κόσμο. Εδώ την περιμένει ο άντρας της και το παιδί τους. Όχι ένα ανθρώπινο παιδί, μιας και δεν μπορεί να μείνει έγκυος, αλλά ένα Ανθρωποειδές που έφτιαξε ο άντρας της και σκέφτηκε να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους, εξυπηρετώντας παράλληλα και εργασιακούς σκοπούς, αφού το έφτιαξε στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ.

Είπαμε δεν μπορεί να συλλάβει η Μόλι; Γράψε λάθος, μιας και γυρίζει έγκυος από το διάστημα. Πώς έγινε αυτό αφού ήταν μόνη εκεί; Αποδεικνύεται ότι ήταν ένα πειραματόζωο της διαστημικής εταιρείας και η ζωή της μπαίνει σε επικίνδυνη ατραπό. Για την ιστορία αυτό που κυοφορεί μόνο γήινο δεν το λες.

Αξίζει να προσέξεις : Η Χάλι Μπέρι είναι πάντα ένας καλός λόγος να δεις μια σειρά, αυτή τη φορά σε έναν κόσμο από το μέλλον, όπου η καθημερινότητα έχει εξελιχθεί τεχνολογικά.Με άριστα το 10 : Το πώς διαχειρίζεται η κεντρική ηρωίδα αυτό που κυοφορεί καθώς και το παιδί-μηχανή που έχει, για το οποίο φροντίζει μαζί με τον άντρα της Τζον να αποθηκεύσει ανθρώπινες εμπειρίες και να μην γίνει επιζήμιος είναι δύο παράλληλες και ταυτόχρονα συγχρονισμένες ιστορίες που δεν σε αφήνουν να πάρεις τα μάτια σου. Μόνο.

8.5/10

The After

Στόρι: Μια απλή, καθημερινή μέρα μετατρέπεται σε ένα σημείο τομής για τον κόσμο. Μια μετα-αποκαλυπτική εποχή ανατέλλει και 8 άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία ή μοιραία σε ένα γκαράζ καλούνται να συνεργαστούν για να επιβιώσουν. Μια αστυνομικός, ένας κατάδικος που φυλακίστηκε άδικα, ένας δικηγόρος, μια συνοδός πολυτελείας, μια Γαλλίδα ηθοποιός, μια πλούσια κυρία, ένας κλόουν και ένας ανυπόφορος κι αθυρόστομος Ιρλανδός δεν ξέρουν τι έχε συμβεί στον κόσμο και ενώνονται για να επιβιώσουν. Μια εξωκόσμια εισβολή-απειλή θα τους προκαλέσει τον φόβο.

Αξίζει να προσέξεις: Με μόλις ένα επεισόδιο να έχει προβληθεί δεν μπορείς να πεις πολλά για τα αξιοσημείωτα πέραν των δύο γυναικών, της συνοδού και της Γαλλίδας, δηλαδή της Αριέλ Κεμπέλ και της Λουίζ Μονό. Η πρώτη μάλιστα μας χαρίζει και ένα ωραίο γυμνό, βουτώντας στην πισίνα.Με άριστα το 10: Το μοναδικό που δεν θα βάλουμε βαθμολογία, αλλά θα το αξιολογήσουμε πιθανότατα ξεχωριστά όσο θα εξελίσσεται.

Τι να δείτε τελικά: Αν μας ρωτούσατε τι από όλα αυτά να δείτε οπωσδήποτε στις διακοπές σας τα δύο πρώτα είναι αυτά για τα οποία θα βάζαμε το χέρι μας στην φωτιά. Μάλιστα είναι και τα μόνα που έχουν πάρει ήδη έγκριση για 2η σεζόν.

The post Πέντε εξ Αμερικής σειρές που θα σου κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
καλοκαιρι, σειρες, harry potter, ηπα, εξωγηινοι, ιουνίου, εμφάνιση, hbo, τομ, λύση, aka, house, υβρίδιο, thundercats, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, ολυμπια, φωτια, εκλογες ηπα, η ζωη, δυνατα, hbo, υβρίδιο, βερολινο, γυναικα, ηθοποιος, ηπα, θριλερ, ιος, καθημερινη, πλαισιο, ρουχα, harry potter, αεροπλανο, αρθρο, αθυροστομος, αιμα, αιρεση, αορατος, βανδη, βαθμολογια, βαμπιρ, βοας, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, δυναμη, δειτε, διοικητης, δικτυο, εγκυος, εγινε, υπαρχει, εκπαιδευση, εμειναν, εμφάνιση, εποχη, επιθυμια, ετων, εφυγε, εχθρος, ζωη, ιδιο, κυρια, κλοουν, λαθος, λευκα, λύση, μαλλια, ματια, μυγα, μηνες, μικρο, μορφη, μπορεις, μονα, νεα υορκη, νορα, παντα, ονομα, οπωσδηποτε, ουσια, παιδι, παολα, πηγη, πισινα, πλοιο, προγραμματα, πτηση, ριπη, ρολο, σεζον, συνεχεια, σειρα, σημαδια, τσιγαρα, τομ, φτανει, φορα, χερι, ψυχραιμια, αγνωστο, aka, ανηκει, house, εισβολη, ιουνίου, μεινει, ουδετερο, θαλασσες, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα