Περνούν και δεύτερους ελέγχους οι Εφορίες – Πρόστιμα και επιπλέον φόροι για παραβάτες

15:01 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Ελέγχει και επανελέγχει η Εφορία τις φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τις τελευταίες τρείς ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, έγινε έλεγχος δηλώσεων σε 4.000 φορολογούμενους όπου οι 600 εξ΄ αυτών πιάστηκαν να έχουν πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά.

Φαίνεται ότι οι Εφορίες πλέον δεν αστειεύονται. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε 100.000 περίπου φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν να πάνε στις ΔΥΟ προκειμένου να επανελεγχθούν οι δηλώσεις τους. Τα πρόστιμα αναμένεται να είναι βαριά ενώ ενδέχεται και η επιβολή επιπλέον φόρων.

Στο

δημοσίευμα της Ημερησίας, αντί για επιστροφή φόρου που περίμεναν οι περισσότεροι, κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο αλλά και τα αναλογούντα πρόστιμα που ενδέχεται μάλιστα να φτάσουν κατά περίπτωση και τα 1.000 ευρώ.

Ποιοι καλούνται από τις Εφορίες για έλεγχο

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας, αναμένεται να περάσουν κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και έμποροί.

Όσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν εντός 15 ημερών ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά ή να τα πάνε οι ίδιοι στην Εφορία.

Οι μισθωτοί που δήλωσαν εισόδημα και από ελευθέρα επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη.

Όσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων κ.ά. καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους να είναι αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.

Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Επισημαίνεται ότι στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που εμφανίζουν δυσανάλογα για το είδος και την έδρα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας έσοδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα