Πετάλι για καλό σκοπό – Βρετανοί ποδηλάτες θα διανύσουν 1700 μίλια για να μαζέψουν χρήματα

Έτοιμοι να διανύσουν μια απόσταση 1700 μιλίων (περίπου 2736 χλμ.) με ποδήλατο, ώς τη Βουλγαρία, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα που θα δοθούν για την αγορά εξοπλισμού για ένα ιατρικό κέντρο στη Σόφια, είναι δύο Βρετανοί.

Ο Μαρκ Κόρκοραν και ο Ρίτσαρντ Τέιλορ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite" της Σόφιας, θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα το μακρύ ταξίδι τους, που αναμένεται να διαρκέσει 24 ημέρες.

Οι δύο Βρετανοί θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου από το

Μπρίστολ, θα κατευθυνθούν προς το Λονδίνο κι από εκεί, μέσω Γαλλίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας και Σερβίας, θα φτάσουν στη Σόφια, που είναι και ο τελικός τους προορισμός.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν θα προστεθούν στα περίπου 2,5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, που έχουν συγκεντρωθεί - μέχρι στιγμής - από μία εκκλησιαστική οργάνωση αλληλεγγύης, με στόχο να δοθούν για τον εξοπλισμό ενός κτηρίου στη βουλγαρική πρωτεύουσα, που θα στεγάσει εκκλησία, ιατρικό κέντρο και υπηρεσίες συμβουλευτικής κι εκπαίδευσης.

"Η Βουλγαρία είναι μία από τις πλέον φτωχές χώρες της Ευρώπης. Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη χώρα αυτή ζει κάτω από το όριο της φτώχειας κι ένας στους έξι ανθρώπους δεν έχει καμία πρόσβαση σε βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - κάτι που, για εμάς στη Βρετανία, θεωρείται δεδομένο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Τέιλορ.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Κόρκοραν σημείωσε - μεταξύ άλλων - πως "το βουλγαρικό σύστημα υγείας καλύπτει μόλις το ήμισυ του κόστους των ιατρικών υπηρεσιών, γεγονός που αφήνει εκτός ιατρικής φροντίδας πολλούς ανθρώπους που ζουν σε καθεστώς φτώχειας".

Keywords
Τυχαία Θέματα