Πιάνουμε λιμάνι… στο Βόλο! Ταξίδι στο κόσμημα του Παγασητικού

Από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, ο Βόλος έχει το μυστικό συνδυασμό που γοητεύει τον κάθε επισκέπτη. Κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου, συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη σαγηνευτική ομορφιά του βουνού των Κενταύρων.

Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες

κάνουν την περιήγηση στο μέρος αυτό πραγματικά απολαυστική. Από αυτή τη ξενάγηση πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα περίφημα τσιπουράδικα στο παραλιακό μέτωπο, όπου μπορείς να δοκιμάσεις ξεχωριστούς μεζέδες και αποστάγματα.

Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εκπληκτική θέα προς το ανοικτό πέλαγος, είναι το δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όσον αφορά στα αξιοθέατα; Είναι τόσα πολλά, που θα χρειαστείς όλες σου τις δυνάμεις για να πεις ότι τα είδες όλα. Η μεγάλη συνοικία της Νέας Ιωνίας, δημιούργημα του προσφυγικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία, έχει διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη φυσιογνωμία της πόλης. Τα αστικά μέγαρα στο κέντρο, προς το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και οι εργατικές συνοικίες στα περίχωρα, αποτελούν ένα ενιαίο οικιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα γοητευτικό. Οι οδοί Ιάσονος, Δημητριάδος και Ερμού μαζί με τους κάθετους δρόμους συγκροτούν την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής κίνησης και της νυκτερινής ζωής.

Αν φτάσεις στο Βόλο, αξίζει να επισκεφθείς και το Πήλιο! Στο βουνό υπάρχουν δεκάδες ξακουστά παραδοσιακά χωριά κτισμένα με τη μοναδική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική ενώ κοντά στο χωριό Χάνια λειτουργεί σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διαδρομή που ακολουθεί ο θρυλικός «μουντζούρης»! Η πανέμορφη διαδρομή δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο του βουνού, τη θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα ορεινά χωριά.

The post Πιάνουμε λιμάνι… στο Βόλο! Ταξίδι στο κόσμημα του Παγασητικού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα