Πιάσανε τα κρύα! – Φτιάξε πεντανόστιμο κουνέλι στιφάδο στο φούρνο

Το πιο νόστιμο πιάτο για τον χειμώνα, μέσα σε πέντε πολύ απλά βήματα!

ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι

2 κιλά κρεμμυδάκια (μικρά) για στιφάδο

4-5 φύλλα δάφνης

ντοματοχυμό

2 κουταλιές πελτέ

1 φλυτζανάκι ξύδι

λάδι

αλάτι

πιπέρι

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πέρνουμε μια γάστρα (αν ειναι πήλινη ακόμα καλυτερα).

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τα φύλλα δάφνης, τον τοματοχυμό, τον πελτέ, το λάδι και ενα φλυτζανι του καφέ νερό.

Προσθετουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τα βάζουμε στο φούρνο για τρεις ώρες στους 150 βαθμούς. Μισή ωρα πριν το κλείσουμε ρίχνουμε το ξύδι.

Αν εχει υγρά το αφήνουμε να τα πιεί μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Καλή όρεξη:

Tip: Πρόσθεσε ξυλάκι κανέλας για περισσότερο άρωμα.

Keywords
Αναζητήσεις
κουνελι στιφαδο, στιφαδο
Τυχαία Θέματα