Πήγε να αυτοκτονήσει γιατί δεν παντρεύτηκε τον Τσώρτσιλ!

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης κάνει την εμφάνισή της μετά από 100 χρόνια και αποκαλύπτει πως η κόρη του πρωθυπουργού της Βρετανίας Χέρμπερτ Άσκουιθ προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της όταν έμαθε ότι ο μεγάλος της έρωτας παντρεύτηκε. Ποιος ήταν ο αγαπημένος της; Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ!

Τον Σεπτέμβριο του 1908 η Βάιολετ Άσκουιθ, κόρη του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας ήταν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων της Βρετανίας. Ο λόγος ήταν ότι είχε εξαφανισθεί για πολλές ώρες κοντά στο Κρούντεν Μπέι της Σκωτίας όπου παραθέριζε με την οικογένειά της. Μετά από πολύωρες έρευνες τελικά η Βάιολετ

βρέθηκε κοντά στα βράχια σε ημικωματώδη κατάσταση.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι χάθηκε μέσα στη νύχτα και το περιβάλλον του πρωθυπουργού προσπάθησε να κλείσει γρήγορα το θέμα. Ωστόσο οι φήμες δεν κόπασαν και πολλοί επέμεναν πως η νεαρή κοπέλα προσπάθησε να κάνει κακό στον εαυτό της.

Μέχρι σήμερα το τι έγινε εκείνη την νύχτα του 1908 παρέμενε θαμμένο στα αρχεία του Χέρμπερτ Άσκουιθ, μέχρι που ο Μάικλ Σέλντεν μελετώντας στο αρχείο που βρίσκεται στην Οξφόρδη έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη με την οποία συνδέεται αυτό το παράξενο περιστατικό. Η ανακάλυψη έχει να κάνει με τον ανεκπλήρωτο έρωτα της νεαρής Βάιολετ για έναν νέο υπουργό της κυβέρνησης του πατέρα της… τον Ουίνστον Τσώρτσιλ!

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1907 όταν η Βάιολετ ήταν 20 και ο Τσώρτσιλ 32 σε ένα αριστοκρατικό σπίτι πάνω στον Τάμεση. Το γεγονός ότι ο νεαρός βουλευτής ήταν ακόμη ανύπαντρος φάνταζε για εκείνη μια συναρπαστική περιπέτεια όπως αργότερα εξομολογήθηκε η ίδια. Οι δυο τους συναντιώντουσαν συχνά σε χορούς και τραπέζια. Γρήγορα η ρητορική δεινότητα και το στυλ του Τσώρτσιλ την σαγήνευσαν. Άλλωστε οι δυο τους έμοιαζαν πάρα πολύ: ήταν το ίδιο πεισματάρηδες, ιδεαλιστές και ρομαντικοί αλλά με ισχυρή θέληση και πυγμή.

Για τον Τσώρτσιλ, το να έχει την εύνοια και τον θαυμασμό της κόρης του πρωθυπουργού ήταν ένα κλειδί προς την επιτυχία που δεν θα μπορούσε να αφήσει. Το διάστημα που οι δυο τους ήρθαν κοντά ο Άσκουιθ μπορεί να μην είχε μετοικίσει στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αλλά ήταν σαφές σε όλους ότι αυτό ήταν δρομολογημένο να συμβεί. Ο Τσώρτσιλ ήθελε διακαώς να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα στελέχωναν την μελλοντική κυβέρνηση και ήξερε ότι ο λόγος και η θέση της Βάιολετ θα λειτουργούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Φυσικά η Βάιολετ δεν τον απογοήτευσε. Στις αρχές Απριλίου του 1908, όταν ο Άσκουιθ έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Βάιολετ τον παρότρυνε να εκμεταλλευθεί «όσο καλύτερα μπορούσε τον Ούινστον». «Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον Ουίνστον, θα τον φροντίσω ιδιαίτερα» την διαβεβαίωσε ο πατέρας της. Στις 8 Απριλίου ο Τσώρτσιλ αναλαμβάνει το υπουργείο Εμπορίου και γίνεται ο νεότερος υπουργός που είχε βρετανική κυβέρνηση την τελευταία πεντηκονταετία.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους όλα έδειχναν πως ο Τσώρτσιλ θα έκανε πρόταση γάμου στην Βάιολετ. Εκείνη είχε προτάσεις κι από άλλους άνδρες τους οποίους όμως περιφρονούσε αφού θεωρ

Keywords
Τυχαία Θέματα