Πλακώσανε τα σόγια – Vegan λαζάνια με κιμά σόγιας και πολλά μπαχάρια

Η νηστεία στις μέρες μας έχει γίνει καλύτερη και από το να τρώμε κανονικά, καθώς ο άνθρωπος δημιούργησε υποκατάστατα αρτίσιμων φαγητών και επιπλέον γίνεται πολύ πιο δημιουργικός στο φαγητό όταν έχει λιγότερες επιλογές. Γι΄αυτό λοιπόν, λαζάνια με κιμά σόγιας γιατί το ζητάνε τα παιδιά.

ΥΛΙΚΑ

1,5 νεροπότηρο κιμάς σόγιας1 κρασοπότηρο λάδι1 μεγάλο κρεμμύδι1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια (ή 2 - 3 ώριμες ντομάτες φρέσκιες)3 - 4 κλωνάρια μαϊντανόμπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο, μπούκοβο, ρίγανη,
πιπέρι, αλάτι1 κουτί λαζάνια250γρμ. κρέμα γάλακτοςνηστίσιμο κίτρινο τυρί ή νηστίσιμη φέταλίγο φυτικό βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για 20 λεπτά την σόγια και την αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά στο ζεστό νερόΞεπλένουμε καλά την σόγια και την στύβουμε στο σουρωτήριΒάζουμε την σόγια σε αντικολλητικό τηγάνι για να διώξουμε κι άλλη υγρασία (προσοχή να μην σας καεί)Ετοιμάζουμε την σάλτσα:Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε την ντομάταΌταν πάρει μια βράση ρίχνουμε τα μυρωδικάΌταν είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε την σόγια να κάνει 2 βράσεις μαζί της, η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερήΑπλώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ άβραστα τα λαζάνια μια στρώση (να καπακώνει λίγο το ένα κομμάτι του λαζανιού το άλλο). Για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα μπορούμε να βάλουμε πιο πολλά λαζάνια στην πρώτη στρώσηΒάζουμε μια στρώση ζουμερού κιμά σόγιας (δεν χρειάζεται να είναι παχύ το στρώμα της)Τρίβουμε λίγη φέτα και κίτρινο τυρίΕπαναλαμβάνουμε μέχρι το τελευταίο στρώμα να είναι κιμάς σόγιας (σε πυρέξ οβάλ έβαλα 4 στρώσεις λαζάνια και σόγιας)Πάνω στην τελευταία στρώση σόγιας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά τα τυριάΨήνουμε στους 180 για 15 - 20 λεπτά

Συνταγή: cooktherapy.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα