Πληρωμή διδάκτρων με Bitcoin δέχεται το πανεπιστήμιο Κύπρου

Το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας έγινε το πρώτο ίδρυμα στο κόσμο που δέχεται το εικονικό νόμισμα Bitcoin για την πληρωμή διδάκτρων.Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1980 από περίπου 5.000 φοιτητές και το συγκεκριμένο εγχείρημα έγινε για να εξαλειφθεί η δυσκολία της μεταφοράς διδάκτρων από συγκεκριμένους μαθητές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ο οποίος συνεχίζει λέγοντας ότι «θέλουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας στον συγκεκριμένο

τομέα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σκοπός μας η κερδοσκοπία».

Ο Χρήστος Βλάχος, οικονομικός διευθυντής του ιδρύματος ανέφερε: « Το ψηφιακό νόμισμα θα δημιουργήσει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες και θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός για τη διάδοση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές του κόσμου που στερούνται ακόμη και των βασικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το ψηφιακό χρήμα ως μέθοδο πληρωμής σε όλα μας τα ιδρύματα σε κάθε πόλη και χώρα όπου δραστηριοποιούμαστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα, το Bitcoin ακολουθεί ανοδική πορεία. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες η τιμή του εκτοξεύτηκε στα 900 δολάρια ενώ σήμερα το πρωί έπεσε στα 460.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα