Ποια κρίση; 8.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι αυξάνουν ραγδαία τις περιουσίες τους

Την πεποίθηση ότι οι οικονομικές κρίσεις λειτουργούν προς το συμφέρον των οικονομικά ισχυρών επιβεβαιώνει η Wealth X, σύμφωνα με την οποία 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία, είδαν μάλιστα να αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο «Βήμα της Κυριακής» οι πολίτες με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα αυξηθούν,ενώ από τα τμήματα private banking ο αριθμός τους υπολογίζεται στις 8.000. Αλλωστε μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα φαίνεται πως οι πολυσυζητημένες καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τις οποίες ανέφερε το Spiegel ωστόσο δεν εκτιμώνται στα 600 δισ. ευρώ όπως ανέφερε το περιοδικό αλλά στα 100 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Credit Suisse ο μέσος πλούτος της χώρας μας ανά ενήλικο βρίσκεται λίγο παραπάνω από τα 76.000 ευρώ, καθώς η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών ισοστάθμισε την εφετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.

Σε ότι αφορά την παγκόσμια κατάταξη, η χώρα με την υψηλότερη περιουσία ανά ενήλικο είναι η Ελβετία, όπου ο προσωπικός πλούτος φτάνει τα 380.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία και η Νορβηγία. Στην Ευρωζώνη η μέση περιουσία ανά ενήλικο εκτιμάται στα 150.000 ευρώ, με το Λουξεμβούργο να έχει τα σκήπτρα στα 250.000 ευρώ.

Ιδιαίτερα κερδοφόρες φαίνεται πως είναι οι επενδύσεις στην τέχνη οι οποίες εμφανίζουν άνοδο κατά 13%, στα ακριβά ρολόγια κατά 14% και τα κλασικά αυτοκίνητα 11%, ενώ ζημιογόνες κατά 8% φαίνεται ότι είναι οι επενδύσεις σε αθλητικές ομάδες.

Τέλος, αναφορικά με το είδος των επενδύσεων που προσελκύουν τους εκατομμυριούχους, το 22% προτιμά τα ακίνητα, το 15% τις μετοχές, ανάλογο ποσοστό προσφεύγει σε εταιρικά ομόλογα και ένα 13% διατηρεί σε ρευστά διαθέσιμα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα