Ποιο είναι το προφίλ του Κιμ Γιονγκ Ουν που τρομοκρατεί την παγκόσμια κοινότητα

14:51 8/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Είναι νέος, είναι φιλόδοξος και αποκτά το προφίλ του επικίνδυνου δικτάτορα. Ο 28χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του στη Βόρεια Κορέα, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Δύσης.

Θεωρείται επίσης και από πολλούς ένα κατασκεύασμα των Media που θα σκάσει αργότερα σαν φούσκα. Όπως και να έχει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα της υφηλίου με τις άψογες στρατιωτικές παρελάσεις,

τις μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις που πραγματοποίησε και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του που ακολουθήθηκαν από λαϊκές κραυγές φανατικών υποστηρικτών του.

Ο νέος δικτάτορας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός μέχρι τον θάνατο του πατέρα του τον Δεκέμβριο του 2011. Υπήρχε μετά βίας μία φωτογραφία του και τα περισσότερα στοιχεία του προέρχονταν από τον πρώην μάγειρα του πατέρα του, ο οποίος με το ψευδώνυμο Κεντζί Φουτζιφόμο, φυγαδεύτηκε στην Κίνα και έγραψε τα απομνημονεύματα του, περιγράφοντας τον ως «φιλόδοξο και σκληρό». Ο Φουτζιφόμο, τουλάχιστον έως τώρα επιβεβαιώνεται.

Ας δούμε κάποια περισσότερα στοιχεία για την ζωή του Βορειοκορεάτη ηγέτη και ίσως να καταφέρουμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του.

Σπουδές:

Σχεδόν κρυφά κατάφερε να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στη Βέρνη με ψευδώνυμο από το 1998 έως το 2000. Όταν τελείωνε τα μαθήματα, οι φρουροί τον μετέφεραν αμέσως στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας. Όταν επέστρεψε στα πάτρια εδάφη από την Ελβετία, ο πατέρας του τον έστειλε σε στρατιωτική ακαδημία από το 2000 έως το 2007 όπου εκπαιδεύθηκε στο Πυροβολικό. Ένα χρόνο πριν το θάνατο του πατέρα του, ο Κιμ διορίστηκε αρχιστράτηγος και μέλος της πανίσχυρης Εθνικής Επιτροπής Άμυνας.Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του έχασαν την πατρική εύνοια του πατέρα του, ο ένας μάλιστα ήταν θηλυπρεπής.Η μητέρα του σημερινού ηγέτη ήταν η Τρίτη σύζυγος του πατέρα του, μία χορεύτρια που γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Η γυναίκα έχασε την ζωή της από καρκίνο το 2004.Ο πατέρας έκανε τα πάντα για να μη χάσει ο γιος του καίριες θέσεις του στρατού και να αναρριχηθεί στην εξουσία. Όπως έγραψαν οι Financial Times, «Για τους στρατιωτικούς εκτός της οικογένειας δεν πέρασε καν η σκέψη να αμφισβητήσουν τον διάδοχο και να επιχειρήσουν να πάρουν τον έλεγχο της χώρας, επειδή η διαδοχή εξασφαλίζεται μέσα από δεσμούς αίματος.

Ο Κιμ είχε αναγκαστεί να διακόψει την σχέση του με την σύζυγό του Χιον Σονγκ Γολ, λόγω του πατέρα του, επειδή δεν τη συμπαθούσε. Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα ανασφαλές άτομο με μυαλό μικρού παιδιού που παίζει ηλεκτρονικά και θεωρεί τις πυρηνικές βόμβες και το οπλοστάσιο σαν παιχνίδι του Playstation. Το σίγουρο είναι πως με τις απειλές και την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε ο Κιμ Γιονκ Ουν έχει τραβήξει την προσοχή, όσο ανεξιχνίαστες και να είναι οι προθέσεις και τα κίνητρά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα