Ποιοί είναι οι δύο ανακριτές που καλούνται να ξεσκεπάσουν τη Χρυσή Αυγή

Ξεκινά σήμερα ο κύκλος των ανακρίσεων της Χρυσής Αυγής. Τμηματικά θα οδηγηθούν στον ανακριτή τόσο οι βουλευτές όσο και κάποια μέλη του κόμματος που έχουν συλληφθεί.

«Έμπειροί δικαστικοί λειτουργοί, μεθοδικοί, ξέρουν Νομικά και με απαράμιλλο ήθος», είναι σύμφωνα με τους συναδέλφους τους οι δύο πρωτοδίκες που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανάκρισης Σπύρος Γεωργουλάς και Χρήστος Παπακώστας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής και τουλάχιστον για τις δύο επόμενες ημέρες οι πρωτοδίκες

θα έρθουν ενώπιοι ενωπίοις με τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης.

Αρχικά ο 45χρονος δικαστικός λειτουργός Σπύρος Γεωργουλάς είναι γνωστός για την εμπειρία του καθώς έχει διαχειριστεί σωρεία σημαντικών υποθέσεων με πιο πρόσφατες τις μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα (π.χ. σύστημα ΕΡΜΗΣ) επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την υπόθεση των Energa και Hellas Power, οι υπεύθυνοι των οποίων κατηγορούνται για μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά το ΕΕΤΗΔΕ το οποίο εισέπρατταν ωστόσο από τους καταναλωτές.

Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργουλέας έχει διενεργήσει ανακρίσεις σχετικά με το καρτέλ του γάλακτος και της βενζίνης. Ως ειδικός ανακριτής διαφθοράς είναι γνωστός για την μεθοδικότητα και την οργάνωσή του.

Όπως αναφέρουν «αρχαιότεροι» συνάδελφοί του «τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη νομική του κατάρτιση είναι που τον καθιστούν αποτελεσματικότατο».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα