Ποιοι είναι οι Σαϊεντολόγοι του Χόλυγουντ

18:22 8/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Η αγωνία της Κέιτι Χολμς να χωρίσει τον Τομ Κρουζ και προστατέψει το παιδί τους από την Σαϊεντολογία έφεραν στο προσκήνιο τη σχέση της σέκτας με τους ισχυρούς του Χόλυγουντ. Οι μυημένοι είναι πολλοί περισσότεροι από όσους φαντάζεστε…

Αμέτρητες ερωτήσεις προκάλεσε στους κοινούς θνητούς η τροπή που πήρε η υπόθεση διαζυγιού του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον

κόσμο αυτή τη στιγμή αναρρωτιούνται εάν πράγματι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο διαζύγιο. Έχει άραγε τόση δύναμη η σέκτα αυτή να χωρίζει ζευγάρια, να αποξενώνει μητέρες από τα παιδιά τους και να καταστρέφει επαγγελματικά όποιο μέλος τολμά να λιποτακτήσει;

Χωρίς πολλά σχόλια η ιστοσελίδα celebuzz.com δημοσιεύει τα ονόματα ορισμένων από τους πιο γνωστούς Σαϊεντολόγους του Χόλυγουντ αλλά και ένα απόσπασμά από την best-seller βιογραφία του Τομ Κρουζ (δια χειρός Άντριου Μόρτον): «Αμέσως μόλις χώρισε από την Νικόλ Κίντμαν ο σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ περνούσε από οντισιόν υποψήφιες συζύγους και τις παρότρυνε να ασπαστούν τη θρησκεία του πριν το γάμο»! Η Κέιτι Χολμς πράγματι μυήθηκε στην οργάνωση αλλά όταν γεννήθηκε η Σούρι άρχισε να αποτραβιέται φοβούμενη ότι θα της πάρουν το παιδί και θα το στρέψουν εναντίον της.

Ο Τομ Κρουζ έγινε μέλος της Οργάνωσης στις αρχές των 90s όταν παντρεύτηκε την ηθοποιό Μίμι Ρότζερς. Έκτοτε έγινε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της και πολλές φορές υπερασπίστητε τις τακτικές της, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.

Η θρησκεία που ίδρυσε ο συγγραφέας ιστοριών επιστημονικής φαντασίας, Ρον Χιούμπαρτ, είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης στο Χόλυγουντ και πολλοί αστέρες την έχουν ήδη ασπαστεί.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και η μητέρα της Πρισίλα είναι αφοσιωμένα μέλη της Σαϊεντολογίας. Παρόλα αυτά κάποιοι στίχοι στα νέα τραγούδια της κόρης του Έλβις άφησαν να εννοηθεί ότι σκέφτεται να φύγει να αποστατήσει.

Η διάσημη από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά The King of Queens (μεταδίδεται και από την ελληνική τηλεόραση), Λία Ρέμινι είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Σαϊεντολογίας και πολύ καλή φίλη του Τομ Κρουζ. Υπερασπίζεται πολύ συχνά την εκκλησία της στις συνεντεύξεις που δίνει.

Η βραβευμένη Τζουλιέτ Λιούις δηλώνει μέλος της καθολικής εκκλησίας αλλά και αφοσιωμένη Σαϊεντολόγος… Σε μία συνένευξή της το 2010 στο Vanity Fair, εξήγησε πως «Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από την Σαϊεντολογία και ο κόσμος πιστεύει ότι κλονίζει την πίστη σου σε άλλες θρησκείες. Μα αυτό ακτιβώς είναι που κάνει την Σαϊεντολογία τόσο προοδευτική»!

Ο Τζον Τραβόλτα και η Κέλι Πρέστον παντρεύτηκαν το 1991 ενώ εκείνος ήταν μέλος της σέκτας από το 1975. Αργότερα μυήθηκε και εκείνη.

Η Ζένα Έλφμαν πλησίασε ένα απόγευμα του 2006 τον σκηνοθέτη Τζον Ρέκερ ο οποίος φορούσε μια μπλούζα με στάμπα «Η Σαϊεντολογία είναι γκέι» και του έβαλε τις φωνές λέγοντας πως με την εξυπνάδα του κορόιδευε την θρησκεία της.

Ο Τζέισον Λι, πρωταγωνιστής της σειράς «My Name is Earl» είναι φανατικός Σαϊεντολόγος. Η πρώη

Keywords
Τυχαία Θέματα