Ποιοί εκλέχθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ- Το προφίλ της νέας ηγετικής ομάδας

11:22 8/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Έξι άνδρες και τρεις γυναίκες αποτελούν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ. Πιστά Σαμαρική αλλά με αναφορές στον Κώστα Καραμανλή, το koolnews.gr παρουσιάζει σήμερα το προφίλ των 9 στελεχών που θα στελεχώσουν το ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ.

-Δασκαλάκης Μενέλαος: Ο κ. Δασκαλάκης είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ επί Καραμανλή και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του.

-Πλακιωτάκης Ιωάννης: Βουλευτής Λασιθίου από το 2004, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ήταν ένα από τα λίγα στελέχη της Κρήτης

που δεν είχαν συνταχθεί με τη Ντόρα Μπακογιάννη στον αγώνα για την Προεδρία της ΝΔ. Παλαιότερα υπήρξε Υφυπουργός Άμυνας (2007-2009), ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, χωρίς πάντως να καταφέρει να εκλεγεί.

-Κουμουτσάκος Γεώργιος: Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι Ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το 2009 ήταν Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για τις Εθνικές Εκλογές. Φέτος μάλιστα ψηφίστηκε Ευρωβουλευτής της Χρονιάς στον τομέα Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου!

-Ταυρής Φίλιππος: Ο Φίλιππος Ταυρής είναι ένα από τα πιο έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, με πολυετή παρουσία σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Είναι Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ, Πρόεδρος του 9ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, ενώ το 2012 είχε εκφράσει τη θέλησή του να είναι υποψήφιος Γραμματέας της ΝΔ αλλά εν τέλει η υποψηφιότητά του σκάλωσε… στις μυλόπετρες.

-Αντωνίου Μαρία: Η Μαρία Αντωνίου είναι Βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά από τις εκλογές του 2012. Είναι δασολόγος, παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς. Εξελέγη πρώτη στη σταυροδοσία ανάμεσα στις γυναίκες υποψήφιες.

-Σταυράκογλου Σταύρος: Ο Σταύρος Σταυράκογλου είναι Εβρίτης και μάλιστα Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση του Πρωθυπουργού τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Παλαιότερα είχε χρηματίσει και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

-Καρακόλη Μαγδαληνή: Η Μάγδα Καρακόλη τοποθετήθηκε με απόφαση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικού Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας. ΟΝΝΕΔίτισσα επί πολλά χρόνια στη Θες/νίκη και φίλη του Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ από το 1997 μέχρι το 2000. Στις εκλογές του 2000, 2004 και 2007 κατήλθε ως υποψήφια στη Β’ Θες/νίκης, χωρίς ποτέ να καταφέρει να εκλεγεί.

-Δακής Γεώργιος: Ο Γιώργος Δακής είναι Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας από το 2010. Πολιτικός φίλος του Κώστα Καραμανλή, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και Νομάρχης Κοζάνης από το 2006 ως την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη.

-Μακρή-Θεοδώρου Έλενα: Η τρίτη γυναίκα της Εκτελεστικής Επιτροπής μπήκε με ποσόστωση, αν και βρέθηκε δύο ψήφους πίσω από τον στενό πολιτικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πανοζάχο. Είναι Βουλευτής Φθιώτιδας από το 2012, Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχει διατελέσει επίσης Νομαρχιακή Σύμβουλος (2006-2010) και Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας (2010- )

Keywords
Τυχαία Θέματα