Ποιος είναι ο απόστρατος του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίον Βενιζέλος-Τσίπρας συγκρούστηκαν στην Βουλή

Έναν απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Γιάννη Ταφύλλη, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πως αυτός παρέσυρε τον Αλέξη Τσίπρα στην δίνη της συζήτησης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είπε πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

είναι πολύ γερασμένος, εντυπωσιακά γερασμένος», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλοντας ότι ο απόστρατος Γιάννης Ταφίλης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Άμυνας, «έχει μακρά δραστηριότητα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα». «Δεν λέω ότι έχει κάνει κάτι κακό, παράνομο, πάντως είναι μία διαβολική σύμπτωση», παρατήρησε.

Ποιος όμως είναι ο απόστρατος της Κουμουνδούρου; Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Κολονίτσου και πατέρας της Θεοδώρας, της Μυρτώς και του Κωνσταντίνου.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc, PgDip) στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.

Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με το Βαθμό του Σμηνάρχου έπειτα από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας έως και σήμερα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει τιμηθεί πέντε φορές από την Πολεμική Αεροπορία γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση σοβαρών προβλημάτων σε αεροσκάφη που πατελάμβανε η Αεροπορία την περίοδο της περίφημης «Αγοράς του Αιώνα». Διετέλεσε διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης λογισμικού των Ιπταμένων RADAR του NATO στη Γερμανία έχοντας υπό την εποπτεία του επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό από δώδεκα χώρες.

Όπως δημοσιεύουν τα Νέα στη συνέχεια προσελήφθη ως Σύμβουλος Πληροφορικής στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης όπου είχε την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων ενημέρωσης σε χώρες του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη» για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου. Εργάστηκε ως Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού με δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα