«Πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ προκαλεί η «Γαλάζια Στρατιά» της Χρυσής Αυγής

Έρευνες για να «χτυπήσει» το σκληρό πυρήνα των οργανωμένων οπαδών, που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ, ενόψει των αγώνων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα Live Sport, ήδη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας έχει προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά

να γίνει επιχείρηση-σκούπα σε συνδέσμους.

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας θα βρεθεί ο οργανωμένος σύνδεσμος «Γαλάζια Στρατιά» ο οποίος μάλιστα είχε συνιδρυτή τον βουλευτή, Ηλία Παναγιώταρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται παρακλάδι της Χρυσής Αυγής.

Ο σύνδεσμος «Γαλάζια Στρατιά» ιδρύθηκε στα τέλη του 2000, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η... δράση της ξεκινάει το 2001, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση έξω απο τα παλιά γραφεία της ΕΠΟ στη Συγγρού. Περίπου 60 μέλη της οργάνωσης έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η Ελλάδα και η Τουρκία για το Euro 2008.

Άλλη μία εμφάνιση του συνδέσμου έγινε στην πλατεία Ομονοίας όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro το 2004. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ξυλοκοπούσαν όποιο μετανάστη έβλεπαν στο δρόμο. Τον ίδιο χρόνο, τον Σεπτέμβρη, όταν η Εθνική έχασε απο την Αλβανία σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών της οργάνωσης και Αλβανών. Ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε πει τότε: «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου όταν στρέφεται ενάντια σε υπάνθρωπους».

Επίσης το 2007, την 25η Μαρτίου, μέλη της «Γαλάζιας Στρατιάς» χαιρέτισαν ναζιστικά στις κερκίδες κατα τη διάρκεια ανάκρουσης του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου.

Η Εθνική Ομάδα την Παρασκευή 11 Οκτώβρη και την Τρίτη 15 Οκτώβρη θα δώσει δύο κρίσιμους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με την Σλοβακία και το Λιχτενστάιν στο Γ. Καραϊσκάκης στον Πειραιά. Το ενδεχόμενο να δώσει το παρόν η «Γαλάζια Στρατιά» είναι πολύ ισχυρό καθώς στους τελευταίους αγώνες τις ομάδας, αν και δεν εμφανίζεται οργανωμένα στα εντός έδρας ματς της Εθνικής, μέλη της «Γαλάζιας Στρατιάς» εμφανίζονται μεμονομένα ή σε μπλόκ στις εξέδρες και σε ταξίδια στο εξωτερικό φορώντας μπλούζες του συνδέσμου.

Όσον αφορά τους αγώνες που θα δώσει η Εθνική, θα υπάρχει ειδική μέριμνα και σχεδιασμός έτσι ώστε οι Αρχές να προλάβουν ενδεχόμενο χτύπημα ενώ οι έλεγχοι στις εισόδους του Καραΐσκάκη θα είναι αυστηροί και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Μάλιστα, κάθε πανό που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο θα ελέγχεται απο τη αστυνομία η οποία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και στους δύο αγώνες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα