Πως έγιναν υπό άκρα μυστικότητα οι έρευνες και καταθέσεις πριν το μπαράζ συλλήψεων Χρυσαυγιτών

Υπό άκρα μυστικότητα, προηγήθηκαν οι διαδικασίες από την έκδοση του πορίσματος από την εισαγγελία και τις διωκτικές αρχές, με στόχο τον αιφνιδιασμό αλλά και την απόκρυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλώτης, σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής έκανε λόγο για νέες ανακριτικές ενέργειες οι οποίες θα γίνονταν από την επόμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, στην πραγματικότητα συνέτασσε το πόρισμα που οδήγησε στο μπαράζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, διέδιδε ότι θα έφευγε εκτός Αθηνών και ότι η έρευνα βρισκόταν υπό εξέλιξη.

Από την άλλη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, δήλωνε ότι δεν έχει την παραμικρή γνώση για την υπόθεση, προσπαθώντας να κρατήσει τα ΜΜΕ σε απόσταση.

Όπως έγινε γνωστό, οι μάρτυρες-κλειδιά για την υπόθεση κατέθεσαν υπό άκρα μυστικότητα στα γραφεία της Εισαγγελίας στον Άρειο Πάγο, μέσα από ειδικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων και με τη χρήση κωδικών, για να αποτραπεί η γνωστοποίηση των ονομάτων τους.

Τόσο η ίδια όσο και ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επιβεβαίωναν έως και την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι δεν επρόκειτο να γίνει δικονομική ενέργεια όσο η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ως μέσο «παραπλάνησης» των ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκε επίσης και το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα