Πώς έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ; Μηχανική βλάβη ή πρόσκρουση λόγω του χαμηλού ύψους πτήσης;

Υπό διερεύνηση βρίσκεται ακόμα το πώς κατέπεσε το μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως να δείχνουν προς το δυστύχημα και να αποκλείουν άλλα ενδεχόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr από στρατιωτικούς κύκλους, το εν λόγω ελικόπτερο απονηώθηκε στο πλαίσιο τακτικής άσκησης. Η αποστολή του ελικοπτέρου ήταν ο εντοπισμός στόχου επιφάνειας στο πλαίσιο της εν λόγω

άσκησης, κάτι που επέβαλλε τη χαμηλή πτήση.

Κάπως έτσι φαίνεται πως συνέβη αυτό που αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων περιγράφουν μέχρι στιγμής ως «δυστύχημα», καθώς λόγω της πτήσης σε χαμηλό ύψος δεν πρέπει να αποκλείεται το ελικόπτερο να προσέκρουσε στο έδαφος ή σε κάποιον όγκο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, μιας και τα εν λόγω ελικόπτερα είχαν μεγάλη παλαιότητα.

Το εν λόγω σενάριο ενισχύεται και από δύο ακόμα στοιχεία: αφενός, ο χειριστής του ελικοπτέρου δεν έδωσε κανένα σήμα μέσω ασυρμάτου, κάτι που οδηγεί στελέχη των ΕΔ στο συμπέρασμα πως μάλλον αιφνιδιάστηκε από κάτι απρόοπτο, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή δεν έπλεε κανένα τουρκικό πλοίο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βληθεί από εκεί το ελικόπτερο. Συνεπώς, στελέχη των ΕΔ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αποκλείουν με σχετική βεβαιότητα το ενδεχόμενο εμπλοκής.

The post Πώς έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ; Μηχανική βλάβη ή πρόσκρουση λόγω του χαμηλού ύψους πτήσης; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα