Πώς η ΕΛΑΣ εντόπισε τους Αλβανούς δραπέτες στα Ιωάννινα

Επί δύο ολόκληρες εβδομάδες κρύβονταν στα βουνά του Σουλίου οι επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια Κορινθίας και του αστυνομικού στο Δίστομο. Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ισχυρίζονταν ότι πιθανότατα είχαν βρει κατάλυμα σε κάποιο ακατοίκητο σπίτι της περιοχής.

Ήταν σήμερα τα ξημερώματα, στις τρεις η ώρα περίπου, όταν οι δραπέτες αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Αλβανία

περνώντας μέσα από τον ποταμό του Καλαμά, γεγονός που τους έκανε πάραυτα αντιληπτούς από αστυνομικό. Ο αστυνομικός αμέσως ενημέρωσε την ΕΚΑΜ που είχε στήσει ενέδρα στη γέφυρα της Βροσίνας στο νομό Ιωαννίνων. Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα εάν εάν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες που χειρίζονται οι ιχνηλάτες του στρατού ή εάν ο κοριός της ΕΥΠ «εντόπισε» κάποια συνομιλία από τα κινητά τηλέφωνα των δραπετών δίνοντας το στίγμα τους.

Σύμφωνα με το enikos.gr, οι δραπέτες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών όταν πλησίαζαν στο σημείο όπου οι άνδρες της ΕΚΑΜ τους είχαν στήσει ενέδρα κι άρχισαν αμέσως να πυροβολούν «στα τυφλά». Οι άνδρες της ΕΚΑΜ, όμως, τους είχαν στο στόχαστρο και από την αιματηρή συμπλοκή έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Από τη συμμορία των δραπετών κατόρθωσε να ξεφύγει ο Ιλίρ Κούπα, ο οποίος και αναζητείται από τους αστυνομικούς. Όπως υποστηρίζουν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δεν έχει πάει μακριά και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα