Πως θα φτιάξετε τα καλύτερα παραδοσιακά τσουρέκια φέτος το Πάσχα!

15:19 1/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Τα τσουρέκια, αποτελούν μία από τις πλέον παραδοσιακές λιχουδιές κάθε Πάσχα, την οποία και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να γευτούμε! Βέβαια, μπορεί οι αγορές να είναι γεμάτες από αυτά, αλλά όταν το φτιάχνεις με τα χεράκια σου, η απόλαυση είναι αλλιώτικη.

Να μία εύκολη και γευστική συνταγή για να τη δοκιμάσετε!

Τι θα χρειαστείτε:

• 350 γραμμάρια φρέσκο γάλα πλήρες

• 100 γραμμάρια βούτυρο

• 760 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

• 180 γραμμάρια ζάχαρη

• 10 γραμμάρια μαχλέπι

5 γραμμάρια μαστίχα

• 15 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη

• 2 αυγά και 1 κρόκο

• 1 ακόμη αυγό για το γυάλισμα

Πως θα το ετοιμάσετε:

• Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε το γάλα, μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να υλικά να έχουν συνδυαστεί καλά (χωρίς όμως να βράσουν).

• Στη συνέχεια, ανακατεύετε, με τη βοήθεια μίξερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα προσθέτετε στο κατσαρολάκι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και αφού το έχετε κατεβάσει από τη φωτιά. Κάντε το ίδιο και με τα αυγά: Χτυπήστε τα στο μίξερ και προσθέστε τα μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.

• Το επόμενο βήμα είναι να ρίξετε τη μαγιά, να ακαματέψετε καλά, και στη συνέχεια, να προσθέσετε και το αλεύρι. Ανακατέψτε διαρκώς της ζύμη, μέχρι να είναι εύπλαστη αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια σας.

Υπομονή, και το πρώτο μέρος της παρασκευής έχει τελειώσει!

• Αφού η ζύμη σας έχει έρθει στην κατάλληλη μορφή, δώστε της το σχήμα μπάλας, χαράξτε ένα σταυρό στην κορυφή της. Σκεπάστε τη με ένα πανί και αφήστε τη να φουσκώσει πολύ, μέχρι να χαθεί ο σταυρός (περίπου διπλάσιος όγκος είναι ο ιδανικός), κάτι που χρειάζεται περίπου 1,5 – 2 ώρες.

• Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία, έρχεται το καλύτερο μέρος! Πιάστε τη ζύμη, κόψτε τη σε ίσα μέρη, και δημιουργείστε ό, τι σχήμα σας αρέσει, από τις κλασικές πλεξούδες, μέχρι στρογγυλά τσουρεκάκια.

• Αφού τα ετοιμάσετε, τα αφήνετε για περίπου μία ώρα ακόμη για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα περνάτε με τη βοήθεια ενός ειδικού πινέλου με αυγό, ώστε να γυαλίζουν, και τα αφήνετε να ψηθούν στους 170 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.

• Για να δείτε αν είναι έτοιμα, βυθίστε το μαχαίρι στο κέντρο του. Αν, όταν το σηκώσετε, έχει ακόμη υπολείμματα ζύμης, θα πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμη να ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε είστε έτοιμοι!

Τέλος, καλό θα ήταν να δώσετε στο τσουρέκι σας μια εορταστική όψη, στολίζοντάς του με βαμμένα αυγά, και ότι άλλο σας αρέσει! Καλό Πάσχα!

Keywords
Τυχαία Θέματα