Ποτέ ξανά τέτοια φρίκη – 68 χρόνια από την ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

08:15 6/8/2013 - Πηγή: KoolNews

(06/08/2013)Ένα λουλούδι, ένα γράμμα ή μια σιωπηλή ευχή για τα θύματα της Χιροσίμα αφιέρωσαν χιλιάδες Ιάπωνες και ξένοι επισκέπτες στο Mνημείο της Ειρήνης με την ευχή να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά ο όλεθρος που προκάλεσε η ατομική βόμβα σαν σήμερα στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Θα ακολουθούσε άλλη μια επίθεση στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου που θα σηματοδοτούσε και την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας.

Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο

«Little Boy» και τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, «Ένολα Γκαίυ». Υπολογίζεται τη στιγμή που έπεσε η βόμβα περίπου 70.000 άτομα- κυρίως άμαχοι- έχασαν τη ζωή τους ενώ πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα λόγω της ραδιενέργειας.

Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς και το μόνο που διασώθηκε ήταν ο θόλος του κτηρίου της Εμπορικής Έκθεσης της Περιφέρειας της Χιροσίμα και που σήμερα έχει μετατραπεί στο Μνημείο της Ειρήνης το οποίο συμπεριελήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα