Προκλητικές δηλώσεις στην εφορία!

Συνολικά έξι στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν για το 2011 εισοδήματα μικρότερα από τα 12.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα του 2010 και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο! Πιο φτωχοί και από τους υπαλλήλους τους δηλαδή.

Τα ίδια ή λιγότερα από τους απλούς μισθωτούς δηλώνουν πως έβγαλαν για παράδειγμα ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ταξί, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και τραγουδιστές, οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ. Μικρομεσαίοι έμποροι και χονδρέμποροι δήλωσαν περίπου 15.000 το χρόνο, ενώ οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολών φορολογήθηκαν για λιγότερα από 20.000 ευρώ. Προκλητικοί και οι  14.715 ιδιοκτήτες κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής που, επικαλούμενοι την κρίση, δήλωσαν πως δούλευαν για να βγάλουν μόλις 3.916 ευρώ σε έναν ολόκληρο χρόνο -ή μόλις 12 ευρώ την ημέρα!

Και όπως βεβαίως αποδεικνύεται από τους δειγματοληπτικούς φορολογικούς ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ στις περισσότερες περιπτώσεις τα ακίνητα, οι καταθέσεις και το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδουν με τα δηλωμένα εισοδήματα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ανά επάγγελμα για το 2011 (εοσδήματα 2010) δηλώθηκαν:

Keywords
Τυχαία Θέματα