Πρόταση: Απ’ το 23% στο 3% ο ΦΠΑ για τους παπάδες

Μετά την χαλάρωση στα Capital controls, που έδωσε μια προσωρινή ανάσα στη χειμαζόμενη εκκλησία, το ποίμνιο περιμένει με αγωνία τις νέες παρεμβάσεις της αριστερής κυβέρνησης που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους του Θεού (+ευλόγησον).

Αμαρτάνει ο Μάκης Ρηγάτος

Η επιτροπή σοφών (της “Ελεύθερης Ώρας”) εξετάζει ήδη τα πρώτα σενάρια φοροελαφρύνσεων για την εκκλησία και τους ανθρώπους της, ώστε να καταφέρουν να σηκώσουν το σταυρό του μνημονίου:

1.

Ο ΦΠΑ απ’ το 23% πηγαίνει στο 3% για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των παπάδων.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα υπάρχουν ειδικά ράφια για παπάδες με προϊόντα, τα οποία θα μπορεί να αγοράσει σε προνομιακή τιμή ο παπάς επιδεικνύοντας το ράσο του ή τραγουδώντας τη συνέχεια του «Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον» (μόνο ο Γαϊτάνος και οι παπάδες την ξέρουν).

2. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταται απ’ το επίδομα ΑΜΦΙΑ.

Η εκκλησία δεν γίνεται να πληρώνει ΕΝΦΙΑ διότι ο οίκος της δεν είναι δικός της. Είναι του Θεού (+ευλόγησον). Και θα είναι σαν να ζητάει ο Τσακαλώτος από τον Ύψιστο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει. Γίνεται; Κανονικά, αν υπήρχε κράτος σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε η εκκλησία να παίρνει και ένα δισ. το χρόνο υπέρ της ανεγέρσεως των ναών της. Δεν είναι δυνατόν να διδάσκουν το λόγο του Κυρίου στον ίδιο χώρο οι πνευματικοί μας ποιμένες λες και είναι τίποτα δεύτεροι τραγουδιάρηδες στην Εθνική. Χρειάζεται μια αλλαγή για το φενγκ σούι. Εδώ ανακαίνισε το Anfield η Λίβερπουλ, δεν θα ανακαινίσει τους ναούς η εκκλησία;

Στη θέση του ΕΝΦΙΑ μάλιστα υπάρχει σκέψη να μπει το επίδομα ΑΜΦΙΑ, το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με το χρυσαφικό που θα ‘χει πάνω του ο παπάς. Αν την βγάζει με ένα σταυρουδάκι σαν τον Σταύρο Ζαλμά στο «Άγγιγμα Ψυχής» θα παίρνει 2 κατοστάρικα το μήνα. Αν έχει πάνω του το μισό ενεχυροδανειστήριο του Ριχάρδου θα παίρνει ένα χιλιαρικάκι έξοδα κίνησης (του Τέρη Χρυσού).

3. Αύξηση 50% στην ιερή μίζα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

Τα λάθη πλερώνονται. Αποφάσισες κύριε να παντρευτείς; Θα τα στάξεις. Αποφάσισες να εγκαταλείψεις το μάταιο τούτο κόσμο και να πας στον παράδεισο να τρέχεις σε πράσινα βοσκοτόπια τρώγοντας μπάμιες και βλέποντας ταινίες του Λάνθιμου (ο μοναδικός τρόπος για να εκτιμήσεις τις μπάμιες); Θα πληρώσεις τον βαρκάρη. Έτσι τα 150 περίπου ευρώ που δίνουν οι πιστοί στους ανθρώπους του Θεού (μαύρα δια να ταιριάζουν με τα ράσα τους +ευλόγησον) γίνονται πλέον 225. Ο γαμπρός ή ο νεκρός (μικρή διαφορά) μπορούν να πληρώσουν τον ιερό λογαριασμό και σε 35 δόσεις κάνοντας την πρώτη κατάθεση (ψυχής) στην τράπεζα (θεμάτων) της Ιεράς μονής Βατοπαιδίου.

4. Επίδομα νηστείας 500 ευρώ το μήνα στους ανθρώπους του Θεού.

Παίρνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ επίδομα σάντουιτς και δεν θα πάρουν οι παπάδες επίδομα που καταφέρνουν να τρώνε το σάντουιτς με τη μισή greenpeace μέσα, χωρίς λίγο ζαμπονάκι ή λίγο τυράκι για να νοστιμίσει; Πριν βιαστείτε να πείτε ότι οι παπάδες δεν νηστεύουν γιατί ο πιο αδύνατος από αυτούς είναι 2 Μπρέσκα, κάντε το σταυρό σας και δείτε το αλλιώς. Δεν είναι μπαμπάτσικοι οι παπάδες. Απλώς είναι μύθος ότι κόβουν τα μαύρα.

5. Μπαίνουν capital controls στο ποσό της κατάθεσης εις το παγκάριον (+ευλόγησον).

Το κατώτατο ποσό της κατάθεσης στο παγκάρι και στον ιερό δίσκο καθορίζεται στα 50 ευρώ. Αν ο φτωχομπινές πιστός δώσει λιγότερα για να λάβει τη συγχώρεση και να μην πάει στην κόλαση να τρώει μπιζέλια με γκοτζίλα, θα πρέπει να δοξάσει 32 φορές τον Μητροπολίτη Άνθιμο και να δει 12 ταινίες του Μητροπολίτη Λάνθιμου. Για τους αμαρτωλούς πιστούς που έπεσαν κάτω απ’ την κόκκινη γραμμή των 10 ευρώ συνίσταται συνδυασμός των ποινών και τριαντάλεπτη παρακολούθηση του «Κάτι ψήνεται» χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών .

The post Πρόταση: Απ’ το 23% στο 3% ο ΦΠΑ για τους παπάδες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα