Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο Ρουπακιάς – Ενδείξεις ότι εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις

Την επόμενη Τρίτη απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς, μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης.

Σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Ρουπακιάς οδηγήθηκε στους δύο αρμόδιους για εκλήματα διαφθοράς ανακριτές, όποτε και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το απόγευμα εισάγεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αφότου

απολογηθεί ο Ρουπακιάς θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ανάκρισης. Όπως φαίνεται, σε αντίθεση με τα αρχικά στοιχεία, υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ρουπακιάς εμπλέκεται στη δομή της οργάνωσης και πιθανώς σε άλλες ανάλογες επιθέσεις. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κρατείται προσωρινά στις φυλακές Μαλανδρινού, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ κλήθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν αναμένονται άλλες συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όπως φαίνεται η δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αριθμεί ήδη 6.000 σελίδες. Η δικογραφία αυτή θα συνενωθεί με άλλες υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέρασμα.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί το ζήτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής ώστε να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, αλλά και η περαιτέρω διερεύνηση για την πράξη του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς την Πέμπτη θα εισαχθεί το αντίστοιχο αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσής της.

Το αίτημα θα εισαχθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, καθώς οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία για εγκληματική δράση, όχι μόνο στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και προσβολής του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας υποχρεώνεται πρώτα να ακούσει τους βουλευτές των οποίων ζητήται η άρση της ασυλίας, εφόσον βέβαια αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν και έπειτα εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ή μη της ασυλίας.

Στο έργο των ανακριτικών αρχών θα συνδράμει η Βουλή, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα