Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού

Κώστα Καραμανλή.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας. Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη, η οποία φέρεται να τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.

Η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι διοχέτευσε τέτοιου είδους απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα