Πρωτοποριακό εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος ξεκίνησαν να δοκιμάζουν Αμερικανοί επιστήμονες

18:53 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Τις πρώτες κλινικές δοκιμές για νέο πρωτοποριακό εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους έχουν ξεκινήσει ενώ πρόκειται για ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, το οποίο καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το εμφύτευμα αυτό θα ανοίξει το δρόμο της θεραπείας και άλλων καρκίνων και φλεγμονωδών νόσων, εκτός του καρκίνου στο δέρμα.

Το νέο εμβόλιο δοκιμάστηκε σε ποντίκια με καρκίνο το 2009 και βασίζεται

σε ένα εμφυτεύσιμο δίσκο από πολυμερές υλικό, που εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς και αναλαμβάνει να αναπρογραμματίσει επί τόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου έδειξαν ότι τα μισά από τα πειραματόζωα εμφάνισαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών όγκων τους.

«Εχουμε μια σπάνια περίπτωση όπου το χρονικό διάστημα που μια τεχνολογία βγαίνει από το εργαστήριο και ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους είναι πολύ σύντομο» δηλώνει ο Γκλεν Ντράνοφ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και μέλος της ερευνητικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής Wyss, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα εμβόλια κατά του καρκίνου, απαιτούσαν αφαίρεση ανοσοποιητικών κυττάρων από τους ασθενείς τα οποία αφού επαναπρογραμματιστούν, εισάγονται ξανά στον οργανισμό για να στραφούν πλέον πιο αποτελεσματικά κατά των όγκων.

Η νέα ανακάλυψη επομένως είναι λιγότερο επεμβατική από τις προηγούμενες μεθόδους και αναμένεται να σώσει χιλιάδες ζωές.

Keywords
Τυχαία Θέματα