Πρωτοσέλιδα: Θέμα αρχηγού σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

09:46 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η συμφωνία με την Τρόικα και φυσικά η απόφαση του Eurogroup για δόση και έξοδο στις αγορές της χώρας μας είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «150 και ο... Λοβέρδος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε μία ιδιότυπη κατάσταση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά το σοκ της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

της Τρόικας. Όσα εξελίχθηκαν σε συνδυασμό με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και την «άτυπη διαγραφή» των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη θρυμματίζουν την ήδη οριακή κυβερνητική πλειοψηφία και πυροδοτούν μια σειρά από σενάρια ».

ΕΘΝΟΣ: «Εκρήξεις κατά Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η αιφνίδια κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες. Σφοδρές ήταν οι επικρίσεις από κορυφαία στελέχη».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Βάνγκα: «Το 2014 ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος»»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ρώσοι ερευνητές ασχολούνται ξανά και ξανά με τις «προφητείες» της τυφλής Βουλγάρας μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Απόφαση Eurogroup για δόση και έξοδο στις αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει «θετική εισήγηση από τους Ευρωπαίους εταίρους για εκταμίευση 6,3 δισ. ευρώ στις 17 Απριλίου και άλλων 3.4 δισ. από το ΔΝΤ τον Μάιο. Εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα και φέτος. Υπέρ της σταδιακής επιστροφής στις αγορές κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ. Στις 500 μονάδες υποχώρησε το σπρεντ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Βαγγέλη έχουμε πρόβλημα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο πράσινος εμφύλιος, μετά την οριστική ρήξη στις σχέσεις Βενιζέλου-Παπανδρέου, ανησυχεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και φέρνει πάλι, εξ αντικειμένου, στο προσκήνιο σενάρια εκλογών».

ΕΣΤΙΑ: «Συμπεριφορά νηπιαγωγείου!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες γράψαμε ότι η ενέργεια του Σύριζα συνιστά «εθνική απιστία». Σήμερα προσθέτουμε ότι η στάσις του θυμίζει συμπεριφορά νηπιαγωγείου".

Η ΑΥΓΗ: «Θέμα αρχηγού σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την αντίστροφη μέτρηση για την κυβερνητική πλειοψηφία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ αλλά και τη «μετά Σαμαρά - Βενιζέλου» εποχή στα δύο κόμματα πυροδότησαν η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα για τη ρύθμιση που αφορά τις τράπεζες, καθώς επίσης το «άδειασμα» Βενιζέλου από Γ. Παπανδρέου - Απ. Κακλαμάνη και η διαγραφή του Νικ. Κακλαμάνη από την Κ.Ο. της Ν.Δ.».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αποσύνθεση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εικόνα αποσύνθεσης στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα. Δύο φορές συναντήθηκαν χθες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, δείγμα της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται. Η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η διαγραφή Κακλαμάνη από τη Ν.Δ. και η κρίση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της αρνητικής ψήφου Παπανδρέου στο άρθρο για τις τράπεζες, προκαλούν έντονες τριβές στους δύο εταίρους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Όλη η νέα συμφωνία με την Τρόικα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε όλα τα πεδία του προγράμματος προσαρμογής καθώς και τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές αναγνωρίζει απερίφραστα η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης, ενώ στην επικαιροποιημένη συμφωνία με τους δανειστές, η Αθήνα αναλαμβάνει μια σειρά από δεσμεύσεις, κυρίως στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Φτωχότεροι της Ευρώπης οι Έλληνες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κατάσταση της φτώχειας έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Όλοι σήμερα διαδηλώνουμε μαζικά στην Ομόνοια!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και αποφασίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, να πάρει απαγορευτικά μέτρα για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας».

ΤΑ ΝΕΑ: «ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ: Συγκρούσεις. Αυτοδιοίκηση: Αέρας νίκης»

Η εφημερίδα σημειώνει «η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου και Κουβέλη - Ψαριανού στη ΔΗΜΑΡ δίνουν τον τόνο και στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς, τα οποία παρουσιάζονται σε σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα και χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Αέρα επανεκλογής δίνει σε Σγουρό, Καμίνη και Μπουτάρη η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για το Mega».

Kontranews: «Σας ζητούμε συγνώμη, αλλά αυτά ειπώθηκαν στη Βουλή...«Πουστόγερος ο Κακλαμάνης και τρελός ο Γιώργος» σύμφωνα με τον Βενιζέλο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στα χειρότερα καταγώγια της Τρούμπας παραπέμπουν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν προχθές στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Απόστολο Κακλαμάνη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κλειδί» οι τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει «σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τη χώρα, αλλά και στην υγιή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα διαδραματίσει η δεύτερη φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κέρδη 439% σε 20 μήνες από τα ελληνικά ομόλογα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «πρωταθλητές στα κέρδη αναδείχθηκαν στο πρώτο τρίμηνο τα ελληνικά ομόλογα, εμφανίζοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των υπόλοιπων κρατικών τίτλων, καθώς ενισχύεται καθημερινά το θετικό επενδυτικό κλίμα για τη χώρα».

Keywords
ΠΑΣΟΚ, θεμα, πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, τροικα, δημοκρατια, σοκ, βουλη, παπανδρεου, τραπεζες, ωρα, ΔΝΤ, σπρεντ, ελευθεροτυπια, εστια, αυγη, σαμαρας, βενιζελος, συριζα, στουρναρας, εφημεριδα, καθημερινη, νέα, ελλαδα, αθηνα, βρυξέλλες, ριζοσπαστησ, υπουργοι, διαδηλωσεις, δημαρ, δημοσκοπηση, gpo, mega, υγιή, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κακλαμανης, εφημεριδα δημοκρατια, λοβερδος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, ξανα, κομματα, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, αυγη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ομολογα, ωρα, gpo, αρθρο, βρισκεται, γεγονοτα, δυνατοτητα, δειγμα, δοθηκε, ευρω, εκθεση, εμφυλιος, ενεργεια, εποχη, εφημεριδα, υγιή, ιδια, θετικο, θυμιζει, ιστορικο, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, μηνες, πεδια, πεδιο, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρηξη, ρυθμιση, ρολο, συγνωμη, σειρα, σκηνες, σοκ, φυσικα, φορα, χειροτερα, αγορες, ελληνικα, χωρα, τρελος
Τυχαία Θέματα