Ψεύτικα τα δάκρυα Μπούκουρα – Πριν δύο χρόνια με το τάγμα του έπαιξε ξύλο με τα ΜΑΤ

13:21 8/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Όλη η χώρα είδε το πρόσωπο του κλαιόμενου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα ο οποίος λύγισε στην Βουλή και παρακάλεσε τους συναδέλφους του για λίγο οίκτο τονίζοντας πως δεν έχει καμμία σχέση με ακραίες συμπεριφορές και τις εγκληματικές δράσεις του κόμματός του.

Ωστόσο επειδή στο διαδίκτυο όλα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για όλους, θυμηθήκαμε όταν ο Στάθης Μπούκουρας ως άλλος στρατάρχης, έκανε παρέλαση

με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο το οποίο μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενείας παράνομων μεταναστών.

Η Χρυσή Αυγή είχε συγκρουστεί με την Αστυνομία λόγω της μεταφοράς 400 μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», τον Αύγουστο του 2012, τασσόμενη στο πλευρό ορισμένων κατοίκων της πόλης που δεν ήθελαν να γίνει αυτή η αλλαγή χρήσης στο στρατόπεδο. Τα στελέχη της να έχουν φτάσει στο σημείο προετοιμασμένα φορώντας κράνη, ορισμένοι ρούχα παραλλαγής, και κρατώντας καδρόνια στα οποία είχαν ενσωματώσει την ελληνική σημαία.

Η εικόνα μιλά από μόνη της

Επιπλέον ο ίδιος βουλευτής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, σε βίντεο που περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, φέρεται ως επικεφαλής μίας μικρής συντεταγμένης ομάδας να δίνει διάφορα παραγγέλματα όπως «παραταχτείτε, παραταχτείτε σωστά όπως προβλέπεται. Στη Χρυσή Αυγή είστε ρε». Σε άλλο αρχείο ακούγεται να ρωτά: «Ηθικόν; Ηθικόν;» και τα μέλη της ομάδας συντεταγμένα να απαντούν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Όπως αναφέρουν τα Νέα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Παναγιώτης Μανάβης, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στον πυρήνα Νεμέας, κατηγόρησε τον Μπούκουρα για συμμετοχή σε συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών και σφετερισμό εισφορών. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Στάθης Μπούκουρας αφού εντάχθηκε στην οργάνωση του «ανατέθηκε αρχικά η συμμετοχή σε δράσεις-επιθέσεις εις βάρος μεταναστών στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

Στη συνέχεια, όταν ανελίχθη στην ιεραρχία φέρεται ότι του ανατέθηκε «ο ρόλος της στρατολόγησης νέων υποστηρικτών-μελών στην περιοχή της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, όπου και δημιούργησε αντίστοιχους «πυρήνες», ενώ μεριμνούσε και για την στρατιωτικού τύπου «εκπαίδευση» των «ταγμάτων εφόδου» της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής». Λόγω της θέσης του μάλιστα στην οργάνωση, κατά το κατηγορητήριο πάντα, ως βουλευτής επικεφαλής του σκληρού επιχειρησιακού πυρήνα της οργάνωσης έδινε απευθείας αναφορά στον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής είναι προφυλακισμένος στο Ναύπλιο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε κλαίγοντας, το «κατηγορώ» των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου εμφανίζει τον βουλευτή να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, με επιθέσεις σε αλλοδαπούς μεταναστών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα