Ψυχασθενείς της «κάλπης»: Ψυχιατρικές πτέρυγες για όσους δεν εκλεγούν

16:01 7/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι Ινδονήσιοι πολιτικοί φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως… ευαίσθητοι καθώς σε περίπτωση που δεν εκλεγούν εμφανίζουν ψυχιατρικά νοσήματα. Ενδεικτικό είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαν νοσήσει 7.000 που δεν εκλέχτηκαν και γι αυτό το λόγο οι Αρχές έχουν μεριμνήσει με την δημιουργία ψυχιατρικών κλινικών λόγω των επερχόμενων εκλογών της Τετάρτης.

Οι προεδρικές εκλογές της Τετάρτης στην Ινδονησία δεν φαίνεται να είναι το πρωταρχικό μέλημα

των Αρχών της Ινδονησίας, αλλά η ψυχική υγεία των υποψηφίων. Γι αυτό το λόγο πολλά νοσοκομεία έχουν κάνει ήδη προετοιμασίες για να δεχθούν τους ψυχασθενείς της ψηφοφορίας.

Ο λόγος είναι επειδή στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της χώρας που είχαν γίνει το 2007, 7.000 υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν παρουσίασαν ψυχικά νοσήματα και νοσηλεύτηκαν λόγω του έντονου στρες που βίωσαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Μοτζοκέρτο που βρίσκεται στην ανατολική Ιάβα, Σουγκένγκ Μουλγιάντι δήλωσε ότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας το προσωπικό έχει ήδη ετοιμάσεις τις ειδικές πτέρυγες για να δεχτεί τους χαμένους των εκλογών της Τετάρτης.

Ο διευθυντής μίλησε στην εφημερίδα Jakarta Post και ανέφερε ότι οι υποψήφιοι είναι 6.607 και οι θέσεις που διεκδικούν στη Βουλή των αντιπροσώπων είναι μόλις 560, οπότε περιμένουν πολλούς ασθενείς καθώς ενδέχεται να είναι μεγάλο το ψυχικό κόστος της αποτυχίας.

Στο νοσοκομείο Μοτζοκέρτο υπάρχουν ήδη 15 VIP δωμάτια με ψυγείο, κλιματισμό, δύο κρεβάτια, καναπέδες για τους επισκέπτες, κάμερες ασφαλείας που θα παρακολουθούν τους ασθενείς όλο το 24ωρο και βέβαια θα υπάρχει ψυχίατρος και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό, στη διάθεση των αποτυχημένων πολιτικών, μέρα και νύχτα.

Σε ολόκληρη της χώρα έχουν ετοιμαστεί τέτοια δωμάτια που είναι έτοιμα να υποδεχτούν όλους όσους έχουν αποτύχει στις εκλογές ενώ ο Μουλγιάντι ανέφερε ότι όλες οι βαριές περιπτώσεις θα οδηγηθούν στα ψυχιατρεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα