«Πυρήνες της Φωτιάς» θυμίζει η ληστεία στο Βελεστίνο- Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους και είναι πεπεισμένοι πια ότι δεν πρόκειται για ληστές του κοινού ποινικού δικαίου αλλά για μέλη αντιεξουσιαστικής οργάνωσης. Μάλιστα εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"!

Οι 5 ένοπλοι με τις βερμούδες έφυγαν με τουλάχιστον 300.000 ευρώ και αυτό που

κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με τρομοκράτες είναι η άρνηση τους να πάρουν λεφτά από τους πελάτες.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του ενός ληστή με πελάτη της τράπεζας τον οποίο αφού ρώτησε πόσα χρήματα είχε μαζί του του είπε σύμφωνα με μαρτυρίες "Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο".

Οι ληστές αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με καλάσνικοφ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν βρέθηκε πυρπολημένο στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας έχει καταγράψει τις κινήσεις τους αλλά οι δράστες φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Όλο το σκηνικό της ληστείας πάντως κατά τους αξιωματικούς της αστυνομίας έχει "οσμή" τρομοκρατίας και μοιάζει με τις ληστείες που είχαν γίνει στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φιλώτα Φλώρινας και στον Πυργετό Λάρισας και είχαν αποδοθεί στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο παρελθόν, το 2010, άγνωστοι είχαν απαγάγει τον τότε διευθυντή, της συγκεκριμένης τράπεζας που έγινε η χθεσινή ληστεία, στο Βελεστίνο.

Τότε, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, οι δράστες είχαν καταφέρει να τον απαγάγουν, να τον πάνε στην τράπεζα και να τον αναγκάσουν να τους δώσει λεφτά.

Φωτό: mousikovagoni.com

Keywords
Τυχαία Θέματα