Ρίχνει τους τόνους για Στουρνάρα η κυβέρνηση – Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας

«H κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ όπως είπε, αν έχουν ανοίξει κάποια θέματα με τον Γιάννη Στουρνάρα «αυτά δεν έχουν προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι απάντηση στις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

και σε όσους τον καλούν σε παραίτηση έδωσε ο ίδιος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μέσω των «Νέων» την Πέμπτη λέγοντας: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω το λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τους κυρίους Δραγασάκη και Τσακαλώτο, τονίζοντας ότι «αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ».

Βαρουφάκης: Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας

Να μην προβαίνει σε σχολιασμό του κυβερνητικού έργου κάλεσε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ταυτόχρονα, τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Οικονομικών θεσμικά σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Θα κάνω όμως μία παρατήρηση: Η ανεξαρτησία λειτουργεί και από τις δύο κατευθύνσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσω την αρχή της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος και να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο της. Αλλά θα έπρεπε και η ΤτΕ να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και να μην παρεμβαίνει με σχόλια για το κυβερνητικό έργο».

The post Ρίχνει τους τόνους για Στουρνάρα η κυβέρνηση – Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα