Ρούσεφ: Τα πετρέλαια της Βραζιλίας θα επενδυθούν στην εκπαίδευση

08:52 2/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, δήλωσε την Τετάρτη, ότι απέστειλε στο κοινοβούλιο μια διαφορετική πρόταση, για τη διάθεση όλων των μελλοντικών δικαιωμάτων (χρημάτων), από το πετρέλαιο, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν από την εκμετάλλευση των τεράστιων πεδίων υδρογονανθράκων, στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας έκανε την ανακοίνωση σε τηλεοπτική ομιλία της κατά την Εργατική Πρωτομαγιά,

λέγοντας ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Βραζιλίας, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο.

Παρά τις προσωπικές παρακλήσεις της, οι βουλευτές ανέστειλαν τη συζήτηση της πρότασης την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των πολιτειών της Βραζιλίας, για το πώς θα μοιραστεί ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας. Πάντως εκπρόσωπος τύπου της προέδρου, είπε ότι δεν γνωρίζει αν το νέο σχέδιο είναι και κατά πόσο, διαφορετικό από την πρώτη πρόταση.

Η Ντίλμα Ρούσεφ στην ομιλία της, κάλεσε τους Βραζιλιάνους να πιέσουν τους βουλευτές ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά της. Η πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση πέτυχε ρεκόρ μείωσης της ανεργίας το περασμένο έτος, ενώ άλλες χώρες βυθίζονται στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Υποσχέθηκε επίσης ότι η υποτονική οικονομία της Βραζιλίας, θα επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης και ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να μειώνει τους φόρους και το κόστος για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα