Σ΄ αρέσει να κάθεσαι και να βγάζεις 3.750 ευρώ το μήνα; Η ΝΑSA σε καλεί να δουλέψεις κοντά της!

Σ’ αρέσει να κάθεσαι πολλές ώρες στο καναπέ; Μπορείς να κάτσεις στο ίδιο σημείο για ώρες; Αν απάντησες ναι σε κάποια από τις δύο ερωτήσεις τότε είσαι τυχερός μιας και μπορείς να βγάζεις 3,750 ευρώ το μήνα!

Η ΝΑSA αναζητάει εθελοντές οι οποίοι θα μπορέσουν να μείνουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι για 70 μέρες και στο δωμάτιο που θα βρίσκονται θα υπάρχει φως για 16 ώρες κάθε μέρα και σκοτάδι για 8.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εκτός

από τα χρήματα, οι εθελοντές θα έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή και στο ίντερνετ, βιντεοπαιχνίδια, βιβλία και μπορεί να έρχεται να τους επισκέπτεται όποιος επιθυμούν. Μπορούν να κάνουν ντους και γυμναστική την ώρα που είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι! Σχετικά με το φαγητό, επιτρέπονται όλα αρκεί να μην επηρεαστεί το σωματικό βάρος.

Η μόνη στιγμή που επιτρέπεται να σηκωθεί από το κρεβάτι ο εθελοντής είναι όταν οι επιστήμονες θέλουν να κάνουν κάποια συγκεκριμένα τεστ για να δούνε αν έχουν επηρεαστεί τα κόκκαλα, οι μύες, το ανοσοποιητικό και το κυκλοφορικό.

Όποιος αποφασίσει να λάβει μέρος θα πρέπει να ξέρει ότι το πρόγραμμα διαρκεί 84 μέρες μιας και μετά την ατελείωτη ξάπλα, για 14 μέρες μπαίνει σε πρόγραμμα επαναφοράς έτσι ώστε να επανέλθει το σώμα του σε φόρμα.

Το πείραμα αποτελεί μέρος της μελέτης της ΝΑSA για την αντίδραση του ανθρώπου στη μικροβαρύτητα. Με αυτό το πείραμα οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους αστροναύτες να έχουν καλύτερη «διαστημική διαμονή» και πιο εύκολη επαναφορά του κορμιού τους όταν γυρνάνε από τα ταξίδια τους.

Μπορεί να ακούγεται ελκυστικό το εύκολο χρήμα αλλά όταν το σώμα εκτίθεται σε συνθήκες με μικροβαρύτητα για αρκετό καιρό, το αίμα δεν ρέει κατηφορικά και το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια πρήζονται. Επίσης χωρίς την βαρύτητα το ύψος αυξάνεται. Όσοι κοντοί προσέλθετε!

Κάποιες γενικές πληροφορίες για το τι μπορεί να προκαλέσει η μικροβαρύτητα στο ανθρώπινο σώμα: εξαλείφεται το κάλλιο, χάνεται ο μυϊκός ιστός, οι φλέβες και οι αρτηρίες των ποδιών γίνονται αδύναμες και προκαλείται αναιμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα