Σαμαράς: Δεν ετοιμάζω κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ- Οι Χρυσαυγίτες διασύρουν την Ελλάδα

Σε πλήρη διάψευση των σεναρίων που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά στη λήψη νέων μέτρων προέβη ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως έχουν δεσμευτεί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση δε σκοπεύει να προχωρήσει στη λήψη νέων οικονομικών μέτρων από το Σεπτέμβριο. Μάλιστα, άφησε

αιχμές, τονίζοντας πως «γενικώς, τη λήψη νέων μέτρων προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται - κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι προσπαθεί να επιτύχει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ ο φόρος πολυτελείας εφαρμόζεται ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, προκειμένου «να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις». Παράλληλα αισιόδοξες ήταν οι δηλώσεις του για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς είπε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα απολυθεί το 2% των δημοσίων υπαλλήλων (δηλαδή 15.000 από τις 700.000), ενώ, με «διαφανείς, αξιοκρατικές και δημοκρατικές διαδικασίες», θα προσληφθούν άλλοι τόσοι.

Τόνισε επίσης πως προτιμά οι πολίτες να έχουν νοσηλευτές που τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, παρά σχολικούς φύλακες που δεν προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό έργο. Επίσης δήλωσε πως σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, με στόχο την καταπολέμηση και τη μείωση του παραεμπορίου, αλλά και την αύξηση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

Συμπλήρωσε πως προτεραιότητά του είναι η «αποκατάσταση» του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, τους οποίους δε θέλει να αντιμετωπίσει ως στατιστικό μέγεθος, όπως και η διασφάλιση της ορθής χρήσης των χρημάτων των φορολογουμένων. Τα ρουσφέτια στο Δημόσιο είναι φαινόμενο που επιθυμεί πάση θυσία να πατάξει.

Ταυτόχρονα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Φώτη Κουβέλη μελλοντικά, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά πως ,με την κίνησή του με τα γεγονότα της ΕΡΤ «αδίκησε, τόσο τον ίδιο τον Σαμαρά, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό». Αντίθετα, διέψευσε τις φήμες που θέλουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να συγκροτούν κοινό μέτωπο συνεργασίας σε επόμενες εκλογές, λέγοντας πως το κάθε κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί την αυτοτέλειά του. Μάλιστα, απέρριψε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να συμπληρώσει μια τετραετία.

Σκληρές ήταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη Χρυσή Αυγή, για την οποία είπε χαρακτηριστικά: «Η Χρυσή Αυγή είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα. Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα. Απομονώνουν την Ελλάδα, τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα». Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι νεοναζί είναι απεχθείς και μισητοί στους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως το ταξίδι του στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε την καλύτερη δυνατή στιγμή, και πως προέκυψε από την ανάγκη, αλλά και τη θέληση, η Ελλάδα να πάει ένα –ή και περισσότερα- βήματα πιο μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα